Καταγγελίες για πριμοδοτήσεις «γαλάζιων» διευθυντών σε σχολεία

Καταγγελίες για πριμοδοτήσεις «γαλάζιων» διευθυντών σε σχολεία

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών/τριών σχολείων κατά τις οποίες φαίνεται να πριμοδοτούνται υποψήφιοι που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε αρχικά την Λέσβο όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr «τα σχολεία σύμφωνα με τον τελικό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων Διευθυντών που εκπόνησε η Επιτροπή Αξιολόγησης, είχαν μοιραστεί στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και σε κάποιους που αναλαμβάνουν τον ρόλο του delivery του ψηφοδελτίου, του «αχυρανθρώπου» σε διάφορες επιτροπές, του «τραπεζοκόμου» ή απλώς του «χειροκροτητή».

Μάλιστα σε καταγγελία της η ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) αναφέρει οτι: Η συνέντευξη άλλαξε τη σειρά κάποιων υποψήφιων διευθυντών/τριων με καθοριστικό τρόπο (από τη θέση που είχαν στον πίνακα με τα μετρήσιμα). Συγκεκριμένοι/ες υποψήφιοι/ες (στελέχη κατά κύριο λόγω της Νέας Δημοκρατίας καθώς και σε κάποιες περιοχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ενστερνίζονται την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη) ανέβηκαν αρκετές θέσεις, παίρνοντας όλοι/ες τους “άριστα 20’’ από τα συμβούλια επιλογής (για να διασφαλίσουν ότι παίρνουν σχολείο πόλης ή το σχολείο της αρεσκείας τους) και κάποιοι/ες κατέβηκαν αντίστοιχες θέσεις, παίρνοντας ακόμα και κάτω από τη βάση 9, (για να αποκλειστούν από τα σχολεία τους, τα σχολεία πόλης ή και να μην πιάσουν κανένα σχολείο ενώ ήταν ήδη διευθυντές/τριες). Οι διαφορές 3-11 βαθμών στη συνέντευξη μεταξύ υποψήφιων είναι δύσκολο να εξηγηθούν από απαντήσεις σε «αυτοπαρουσίαση» και σε «μελέτη περίπτωσης». Το επιτελικό κράτος της διαπλοκής ενεργοποιήθηκε για να “ρυθμίσει” τις βαθμολογίες και κάποιοι να πάρουν ή να χάσουν όσα ακριβώς μόρια χρειάζονταν για να είναι έτοιμα τα “στελέχη εκπαίδευσης” την επόμενη μέρα των εκλογών σε κάθε περίπτωση.

Εν τω μεταξύ παρόμοιες καταγγελίες αναφορικά με τον τρόπο βαθμολόγησης έρχονται και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η τακτική μοιάζει ίδια. Ένας διευθυντής συγκρότησε γαλάζια επιτροπή αξιολόγησης. Η Επιτροπή αυτή βαθμολόγησε με άριστα όλους τους υποψήφιους της Δ.Α.Κ.Ε και όλοι οι υποψήφιοι που προέρχονταν από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκαν στην συνέντευξη.

Οι συνεργαζόμενες εκπαιδευτικές κινήσεις απαιτούν μετά από τις πολλές και σε πανελλαδικό επίπεδο καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της χώρας, την άμεση παύση όλων των διαδικασιών επιλογής διευθυντών/-ντριών, όπως γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο με την αναστολή όλων των υπηρεσιακών μεταβολών. Εφόσον, η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει τις διαδικασίες με σκοπό να αλώσει την κρατική μηχανή, η αποκατάσταση των αδικιών και η αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων της διοικητικής πυραμίδας και των ίδιων των στελεχών εκπαίδευσης (σε όλα τα επίπεδα) επιβάλλεται να αποτελεί προτεραιότητα της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter