Καταγγελίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο «Παίδων»

Καταγγελίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο «Παίδων»

Σοκάρει η καταγγελία που αφορά σε τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά εντός του νοσοκομείου.

Πρόκειται για δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας, σε βάρος ενός 6χρονου κι ενός 8χρονου κοριτσιού που έλαβαν χώρα στα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, ενώ το προσωπικό και οι υπηρεσίες του ιδρύματος προέβησαν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, εν τούτοις η διοίκηση καταλόγισε ανάρμοστη συμπεριφορά στον τραυματιοφορέα με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ενημέρωση της Εισαγγελίας, αλλά και η κλήση σε ιατροδικαστή, ώστε να εξετάσει τα ανήλικα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και, όπως αναφέρει το πόρισμα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα Τετάρτη εξετάζεται το θέμα στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το MEGA, όταν ολοκληρωθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, οι φάκελοι θα διαβιβαστούν, μαζί με το πόρισμα της ΕΔΕ, στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος piperata.gr, η πρώτη μάρτυς, ειδικευόμενη ιατρός της, στη διάρκεια της συνεδρίας (29/1/2021) που είχε αναλάβει την αναισθησιολογική φροντίδα του 6χρονου κοριτσιού φέρεται να παρατήρησε τα ακόλουθα μαζί με την ιατρό επιμελήτρια της: «Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν όρθωσε το σώμα της είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι του από το αιδοίο του παιδιού. Κατόπιν, της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του παιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του. Αυτές λοιπόν οι σκέψεις την οδήγησαν να παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών του και να εποπτεύει το παιδί μέχρι το τέλος της επέμβασης».

Όσον δε για το περαστικό με το δεύτερο κοριτσάκι, ηλικίας 8 έτους, την ώρα που η ειδικευόμενη και η επιμελήτρια της στέκονταν αντιστοίχως σε κεφαλιαία και πλάγια δεξιά θέση έμπροσθεν της ανήλικης, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: «Κατά τη φάση της εισαγωγής της αναισθησίας και ενώ ο τραυματιοφορέας με το δεξί του χέρι είχε σταθεροποιήσει το παιδί για την αποφυγή αντιδραστικών κινήσεων, με το αριστερό του χέρι, που ήτο πιο κάτω από την ειδική ποδιά του παιδιού, η οποία ήταν τραβηγμένη μέχρι την υποομφάλια, υπερηβική χώρα της ασθενούς, είδε (η γιατρός) να κάνει κινήσεις προώθησης επαναφοράς που διήρκεσαν ελάχιστα, οι οποίες επαναλήφθηκαν μετά από λίγο». Μετά τη διασωλήνωση «η νοσηλεύτρια αφαίρεσε την ποδιά και το εσώρουχο του παιδιού και ανήγγειλε την παρουσία αίματος, στο σημείο που αντιστοιχεί στο αιδοίο της μικρής». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter