Καταγγελίες – «κεραυνοί» της Human Rights Watch – «Ξυλοδαρμοί μεταναστών από αστυνομικούς στον Έβρο» (Video)

Καταγγελίες – «κεραυνοί» της Human Rights Watch – «Ξυλοδαρμοί μεταναστών από αστυνομικούς στον Έβρο» (Video)

Βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία, από τις ελληνικές αρχές στον Έβρο, καταγγέλλει η Human Rights Watch, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μεταναστών. Σε αυτό το μήκος κύματος, παρουσίασε ένα βίντεο με εικόνες μεταναστών που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μας από την Τουρκία αλλά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο, 50 δευτερολέπτων, η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί συχνά κατάσχουν και καταστρέφουν υπάρχοντα των μεταναστών. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι υπάρχουν περιστατικά κατά τα οποία έχουν κρατηθεί αναίτια σε «επίσημες και ανεπίσημες τοποθεσίες», σε πόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα ή σε ανοιχτές γεωργικές εκτάσεις.

Ο Τόντορ Γκάρδος, εκ μέρους της HRW, δήλωσε: «Οι άνθρωποι που δεν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα κρατούνται, χτυπημένοι από την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για τα δικαιώματά τους ή την ασφάλειά τους».

Η έκθεση της Human Rights Watch περιέχει 24 τέτοια περιστατικά μετά από συνεντεύξεις με 26 αιτούντες άσυλο και μετανάστες. Ο λόγος για άτομα από Αφγανιστάν, Ιράκ, Μαρόκο, Πακιστάν, Συρία, Τυνησία και Υεμένη τους δύο προηγούμενους μήνες στην Τουρκία και τον Μάιο στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, η HRW απευθύνει κάλεσμα στις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν διαφανή και αμερόληπτο τρόπο την υπόθεση.

Εν κατακλείδι, η οργάνωση τονίζει ότι όποιος ασκεί τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες, καθώς και οι ανώτεροί του, θα πρέπει να υπόκεινται σε πειθαρχική κύρωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter