Καταγγελίες ΚΚΕ για προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε συνέδριο Πυροσβεστών

Καταγγελίες ΚΚΕ για προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε συνέδριο Πυροσβεστών

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες για προβολή βίντεο με αναφορά στη Χούντα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από συνδικαλιστές των πυροσβεστών. Ανακοίνωση  εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (9.6.2022) το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που χαρακτήρισε ως απαράδεκτη ενέργεια «την προβολή βίντεο του δικτάτορα Παπαδόπουλου» στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

Επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας   και τονίζει  ότι είναι κάτι πρωτοφανές,  την ώρα που το συνέδριο θα έπρεπε  να ασχολείται με την ανάδειξη και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των πυροσβεστών, «να γίνεται προβολή του δικτάτορα  Παπαδόπουλου και άλλων στοιχείων από την περίοδο της χούντας καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο απαράδεκτα αντιδραστικά αντανακλαστικά στους πυροσβέστες». Για να συμπληρώσει:  «Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται κι αυτοί βάζουν τη χούντα και τον Παπαδόπουλο από την πίσω πόρτα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε  προκλητικές τις δικαιολογίες που εξέφρασε  ο πρόεδρος του ΔΣ της  ΠΟΕΥΠΣ, ο οποίος , σύμφωνα με το ΚΚΕ, «προσπάθησε να ψελλίσει ότι η περίοδος της χούντας είναι είτε το θέλουμε είτε όχι ενταγμένη μέσα στην συνολική ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος». Ο Περισσός καταδικάζει σε όλους τους τόνους την επιλογή αυτή, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε ένα «πρωτοφανές ξέπλυμα της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε, και δολοφόνησε ακόμα και αντιφασίστες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Περισσό,  ο βουλευτής και αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, Νίκος Παπαναστάσης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο συνέδριο, κατήγγειλε άμεσα το γεγονός και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε «επιδοκιμαζόμενος από αντιπροσώπους του συνεδρίου γι αυτή του τη στάση». Μάλιστα, το  ΚΚΕ εγκαλεί τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25) «οι οποίοι αν και παρόντες, ανέχτηκαν το απαράδεκτο γεγονός».

Ο Περισσός στην εκτεταμένη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι  «η επτάχρονη δικτατορία είναι καταδικασμένη στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πυροσβεστών, γιατί, μεταξύ άλλων, μετέτρεψε την Πυροσβεστική σε σώμα ασφαλείας με χαρακτήρα και αποστολή ενάντια στο λαό, έδωσε τη δυνατότητα οπλοφορίας των πυροσβεστών, ενέτεινε ακόμα περισσότερο τη στρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος». Για να καταλήξει : «Κάθε τίμιος αγωνιστής συνδικαλιστής αλλά και απλός Πυροσβέστης έχει ευθύνη να απομονώνει το φασισμό, το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τις αντιδραστικές φιλοχουντικές εκδηλώσεις όπου κι αν συμβαίνουν αυτές».

Παράλληλα, κάλεσε τους πυροσβέστες να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο  «ανέχονται -προωθούν τέτοιες απαράδεκτες απόψεις» . Το Διοικητικό Συμβουλιό της  ΠΟΕΥΠΣ , όπως αναφέρει το ΚΚΕ,  αποτελείται από δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter