Καταγγελίες Κούγια για «χειρισμούς Ράικου» στην υπόθεση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού

Καταγγελίες Κούγια για «χειρισμούς Ράικου» στην υπόθεση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού

Για πρωτοφανές γεγονός κάνει λόγο ο συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, όσον αφορά στην στάση της Ελένης Ράικου με αφορμή την αίτηση αποφυλάκισής του.

Με φόντο την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση, δήλωσε αποχή όταν την κάλεσε ο αρμόδιος εισαγγελέας, κ. Νικόπουλος, να γνωμοδοτήσει επί της αίτησης για την αποφυλάκιση του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα

Αναλυτικά η δήλωση Κούγια:

«Οι εξελίξεις στην τρομερή αυτή υπόθεση ENERGA – Φλώρου κλπ. – Αντωνόπουλου είναι ραγδαίες και δημιουργούν έντονους προβληματισμούς.

Πριν από λίγη ώρα, το δικηγορικό μας γραφείο κατέθεσε αίτηση αποφυλακίσεως του εντολέως μας Γεωργίου Αντωνόπουλου ενώπιον του έντιμου Εφέτου Ανακριτού κ. Νικόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, με την κατάθεση στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της αίτησης αποφυλακίσεως, ο Ανακριτής είναι υποχρεωμένος να καλέσει και να την παραδώσει στον Εισαγγελέα που χειρίζεται μαζί του την υπόθεση, για να προτείνει την άποψή του. Ο Ανακριτής αποφασίζει μόνος του, έστω και αν ο Εισαγγελέας έχει αντίθετη άποψη.

Ο κύριος Ανακριτής κάλεσε για γνωμοδότηση την έγκριτη Εισαγγελέα κ. Ράϊκου, η οποία μέχρι τώρα είχε γνωμοδοτήσει σε όλες τις διαδικαστικές πράξεις της υποθέσεως αυτής.

Το γεγονός που ακολούθησε είναι πρωτοφανές.

Η κυρία Ράϊκου δήλωσε προς τον κύριο Ανακριτή ότι έκανε δήλωση αποχής από τη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς αυτή τη στιγμή να είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους αποχής.

Δυστυχώς, αυτά που συμβαίνουν στην υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανή και δυστυχώς μετά την ενέργεια του κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μην εγκρίνει την επιλογή των κ.κ. Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη στην Προεδρία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Δικαιοσύνη είναι ακέφαλη, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά από της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Αθήνα, 16/7/2019

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας»

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελίες Κούγια για «χειρισμούς Ράικου» στην υπόθεση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter