Καταγγελίες Νικολόπουλου για την ΕΡΓΟΣΕ – Καρφιά σε Μητσοτάκη για Πικραμένο

Καταγγελίες Νικολόπουλου για την ΕΡΓΟΣΕ – Καρφιά σε Μητσοτάκη για Πικραμένο

«Από πικραμένος και… δακρυσμένος έγινε επιδιαιτητής Δημοσίου – νταβατζήδων κι όμως ο Μητσοτάκης σιωπά προκλητικά και κρατά σύμβουλό του τον πρώην Πρωθυπουργό» αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ο ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  καταγγέλλει το μεγάλο σκάνδαλο της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος στις αμαρτωλές «διαιτησίες» σε συμβάσεις έργων της ΕΡΓΟΣΕ  με νέα Ερώτησή του.

«Ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας υπουργός έκανε τίποτα, για να σταματήσει το πάρτι των «Διαιτησιών», που έχουμε επίσημα και δημόσια καταγγείλει στην Βουλή με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις από το 2014 μέχρι και σήμερα προς τους αρμόδιους υπουργούς». Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολόπουλος με αφορμή την σημερινή και πάλι κατάθεση του σκανδάλου της “λεηλασίας” δημοσίου χρήματος στις αμαρτωλές «διαιτησίες» έργων της ΕΡΓΟΣΕ, στο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Και ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε:

«Με τροπολογίες που είχαν καταθέσει στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου και συμπεριελήφθησαν σαν άρθρα στους Νόμους 4155/2013 και 4177/2013, θεσπίστηκε, με το πρόσχημα της «επιτάχυνσης του χρόνου εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων», η δυνατότητα προσφυγής στη «Διαιτησία» για την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους.

Δόθηκε μάλιστα με τους παραπάνω νόμους η δυνατότητα προσφυγής στη «Διαιτησία» και για διαφορές σε συμβάσεις που είχαν υπογραφεί πριν από την ισχύ των παραπάνω νόμων, χωρίς να υπάρχει σ’ αυτές σχετική νομοθετική ή συμβατική πρόβλεψη, ακόμη και για διαφορές που είχαν προκύψει πριν από αυτούς τους νόμους.

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ»!

Όπως καταγγείλαμε με Ερωτήσεις μας & Α.Κ.Ε., αυτή η αναδρομικότητα της «διαιτησίας» ήταν «φωτογραφική» για συμβάσεις όπως η αμαρτωλή σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να «ξεπλυθούν», με επαίσχυντες «Διαιτησίες» του τριμελούς «Διαιτητικού Δικαστηρίου», στο οποίο συμμετείχαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ως «Επιδιαιτητής» και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Σταθόπουλος ως «Διαιτητής» εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ, τα κακουργήματα που καταλόγιζε στους «εθνικούς εργολάβους» η «ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε όλους τους τόνους και με πλήθος ερωτήσεων, όπως και ο τομέας δημοσίων έργων και νομικής κάλυψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μέσα και από έξω στη Βουλή διατυμπάνισαν ότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και ρωτούσαν αν «προτίθενται οι κυβερνώντες να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για να σταματήσει η φάμπρικα των «διαιτησιών»», που οδήγησε, στην τραγική οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, σε λεηλασία τεράστιων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ…

Με τις υπ’ αρ. πρωτ. 4740/331/12-4-2016 και 4741/732/12-4-2016 Ερωτήσεις & Α.Κ.Ε αντιστοίχως προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέσαμε ιδιαιτέρως το θέμα της διαιτησίας στο έργο της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ και με τις υπ’ αρ. πρωτ. 6191/15.06.2016 και 6192/15.06.2016 Ερωτήσεις αντιστοίχως προς τους ίδιους υπουργούς καταγγείλαμε, ότι η υπ’ αρ. πρωτ. Δ17α/13/247/Φ.8δ/6.11.2013 Απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υπαγωγή των διαφορών που προέκυψαν κατά την εκτέλεση της εν λόγω σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ στη διαδικασία της διαιτησίας ήταν εκπρόθεσμη και ως εκ τούτου παράνομη και άκυρη, ζητώντας την ανάκληση της άκυρης αυτής απόφασης, που με τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου στοίχισαν στο Ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και την παραπομπή όσων ευθύνονται γι αυτή την απάτη στη Δικαιοσύνη.

ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Οι παραπάνω, όμως, υπουργοί αγνόησαν τις καταγγελίες μας και δεν έκαναν τίποτα από αυτά που τους ζητήσαμε με τις παραπάνω κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις.

Με τις ιδίου περιεχομένου υπ’ αρ. πρωτ. 4666/235/23-03-2018 και 4664/233/23-03-2018 Ερωτήσεις & Α.Κ.Ε αντιστοίχως προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επανήλθαμε στο θέμα και καταγγείλαμε, ότι «σύμφωνα με ασφαλείς και αξιόπιστες πληροφορίες μας, ό,τι έγινε με τη σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ το ίδιο συνέβη και στις υπόλοιπες συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ, των οποίων οι διαφορές με την υπ’ αρ. 2972 Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ(αρ. πρωτ. 234589/10-10-2013) παραπέμφθηκαν στη διαδικασία διαιτησίας».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ…

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ;

Επειδή παρατηρείται μια διακομματική άτυπη συμφωνία και μια ύποπτη και κραυγαλέα ΜΙΝΤΙΑΚΗ σιωπή, οι παραπάνω υπουργοί συνέχισαν την εγκληματική ίδια τακτική, αρνούμενοι να στείλουν στη Δικαιοσύνη όσους ευθύνονται γι αυτή τη μεγάλη απάτη και ιδιαιτέρως ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος από καιρού έπρεπε να προβεί στην έκδοση αποφάσεων για την ανάκληση όλων των εκπρόθεσμων και συνεπώς άκυρων και παράνομων αποφάσεων του προκατόχου του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη για την υπαγωγή στη διαδικασία της «διαιτησίας» των διαφορών σε συμβάσεις έργων της ΕΡΓΟΣΕ.

ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Για το λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος, αναγκαστήκαμε να επανέλθουμε με τη σημερινή μας νέα κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, ζητώντας ξανά από τους ερωτώμενους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κοντονή ό,τι τους ζητήσαμε και με την προηγούμενη Ερώτησή μας &Α.Κ.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος, θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε στη Δικαιοσύνη σχετική Μηνυτήρια Αναφορά.

ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ…

Επίσης, ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε μέσα στη Βουλή, ότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων και ανωτάτων συνταξιούχων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών ως «Επιδιαιτητών», αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια € (!!!), που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη ζημιώνοντας το Δημόσιο. Ακόμη, οι «εθνικοί εργολάβοι» χρησιμοποίησαν τη «διαιτησία» και για το «ξέπλυμα» δύσοσμων υποθέσεων, όπως αυτή της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, για την οποία μάλιστα είχαν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις εναντίον τους, μετά σχετική «ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή το Σεπτέμβριο του 2012

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ…

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε στις δηλώσεις του, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί οι ερωτώμενοι υπουργοί, ιδιαιτέρως ο κ. Σπίρτζης, δεν στέκονται στο ύψος τους, όπως στάθηκε η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η Δικαιοσύνη, παρά το «ξέπλυμα» της υπόθεσης που αναφέρουμε παραπάνω ότι επιχειρήθηκε μέσω της «διαιτησίας», με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εκδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2017 για το παραπάνω μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, παρέπεμψε σε δίκη, με κακουργηματικές κατηγορίες, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, το Διευθυντή Έργου της αναδόχου εταιρείας και σαν ηθικό αυτουργό τον Πρόεδρο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» των «εθνικών εργολάβων»».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο π. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

ΤΟΝ «ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗ» ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ;

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι, ενώ οι Ν. 4155/2013 και 4177/2013 προέβλεπαν σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προέκυπτε μετά από κλήρωση διενεργούμενη από τον Πρόεδρο του ΣτΕ μεταξύ των Συμβούλων Επικρατείας, με το με το άρθρο 42 του ν. 4264(Φ.Ε.Κ Α’ 15-05-2014) τροποποιήθηκε η σχετική διάταξη και τον «Επιδιαιτητή» ορίζουν πλέον οι δυο «Διαιτητές», που ορίζονται ο ένας από τον ανάδοχο του έργου και ο άλλος από τον κύριο του έργου. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα να οριστεί στις 19/5/2014 , τέσσερις δηλαδή μέρες μετά την ισχύ της νέας διάταξης(!!!), σαν «Επιδιαιτητής» σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος(!!!). Ο ορισμός αυτός εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, αφού αφενός πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται, αμέσως μόλις του δίνεται η δυνατότητα από την τροποποίηση της νομοθεσίας, πρόθυμος και έτοιμος να διοριστεί «Επιδιαιτητής» σε διαφορές του Ελληνικού Δημοσίου και των «εθνικών εργολάβων» και αφετέρου επιδικάζει στους «νταβατζήδες» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος(!!!).

Αλήθεια, είναι νόμιμο και ηθικό ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, να επιτρέπει στο σύμβουλο του για θέματα Δικαιοσύνης, να είναι «επιδιαιτητής» και οι αποφάσεις του να ωφελούν τους «εθνικούς εργολάβους» και να ζημιώνουν το Δημόσιο, δηλαδή την δόλια την Πατρίδα και τον φτωχοποιημένο Έλληνα φορολογούμενο;

Τέλος, όπως είπε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, θεωρεί ότι είναι τεράστιο, επίσης, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ(!!!) ανά «Διαιτησία».

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ»

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1) Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι οι «Διαιτησίες» στοίχισαν μέχρι τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ πάνω από εξήντα πέντε(65) εκατ. € και στο Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί ήδη τα εκατόν σαράντα(140) εκατ. €;

2) Πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες άλλων φορέων;

3) Γιατί, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας υπουργός του δεν έκανε τίποτα, για να σταματήσει η λεηλασία δημοσίου χρήματος μέσω της «Διαιτησίας» στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, που θεσμοθέτησε το 2013 η Κυβέρνηση της διαπλοκής Σαμαρά-Βενιζέλου ;

4) Προτίθεσθε, έστω και τώρα, να αναλάβετε κυβερνητική πρωτοβουλία για να καταργηθεί η «Διαιτησία» και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όσο αφορά την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων;

Συνημμένη η ερώτηση με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 7197/367/28.06.2018

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/29/5b35c058cd3a18630c0f1e92.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter