Καταγγελίες ότι μέρος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία καταλήγει στα χέρια του Τάγματος Αζόφ

Καταγγελίες ότι μέρος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία καταλήγει στα χέρια του Τάγματος Αζόφ

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα όχι μόνο τις κυρώσεις προς την Ρωσία αλλά και την ενίσχυση της βοήθειας που στέλνεται στην Ουκρανία συμμετείχαν την Τρίτη οι πολιτικοί ηγέτες από όλον τον κόσμο . Στην συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, οι πρόεδροι της Ρουμανίας και της Πολωνίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στα πλαίσια των συγκεκριμένων συνομιλιών μάλιστα ο γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με μέλη της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας, εξετάζοντας την δυνατότητα αποστολής οπλικών συστημάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ο δε αμερικάνος πρόεδρος (όπως και ο βρετανός ομόλογός του) έχει ήδη αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ δήλωσε πως εξετάζει την πιθανότητα αποστολής επιπλέον.

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε τηλεδιάσκεψη για νέες κυρώσεις στη Ρωσία και αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία συμμετείχαν οι παγκόσμιοι ηγέτες

Σε δημοσίευμα της η Jerousalim Post αναφέρει πως καθώς οι δυτικές χώρες έχουν αναλάβει μαζικές μεταφορές όπλων στην Ουκρανία για να την υποστηρίξουν στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, επικριτές όπως η Sara Sirota του The Intercept έχουν εκφράσει ανησυχία ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν στο Τάγμα Αζόφ, το οποίο ενσωματώθηκε στην Εθνική Δύναμη της Ουκρανίας το 2014.

Αντιαρματικά και θωρακισμένα όπλα όπως το Javelin, το NLAW και το MATADOR έχουν επικεντρωθεί ιδιαίτερα στις μεταφορές όπλων — Σε μια ενημέρωση στις 16 Μαρτίου, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki δήλωσε ότι “Τα συστήματα αντι-θωράκισης και αεράμυνας, υπερασπίζονται αποτελεσματικά τη χώρα”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Jerousalime Post.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε 2.650 MATADOR προς αγορά από την Ουκρανία, όπως υπογράμμιζε η Süddeutsche Zeitung τον Μάρτιο. Η Euromaidan Press ανέφερε πως τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα είχαν αγοραστεί έναντι ποσού ύψους 25 εκατομμυρίωνν ευρώ. Το δημοσίευμα της μάλιστα υποστήριζε πως αναμένεται να παραχθούν ακόμη 2.450.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι αυτά τα όπλα που κατασκευάστηκαν από το Ισραήλ βρίσκονται τώρα στα χέρια του τάγματος Αζόφ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως νεοναζιστική πολιτοφυλακή. To Κίεβο επιχειρεί να τους παρουσιάσει διαφορετικά υποστηρίζοντας πως η ομάδα έχει μεταρρυθμιστεί. Την πιθανότητα αυτή φαίνεται να υποστηρίξουν και να προωθούν διάφορα δυτικά μέσα ενημέρωσης όπως το CNN. Ωστόσο το λογότυπο του τάγματος εξακολουθεί να έχει τον Μαύρο Ήλιο, ένα κοινό σύμβολο περί υπεροχής των λευκών, και το σύμβολο Wolfsangel που χρησιμοποιείται από τα ναζιστικά SS, αναφέρει το δημοσίευμα της Jerousalim Post.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από το τάγμα Azov, ένα ουκρανικό μαχητικό, δήθεν συνδεδεμένο με την αμφιλεγόμενη μονάδα, μπορεί να δει να πυροβολεί ένα man-φορητό αντιαρματικό, αντι-DOoR (MATADOR) αντι-θωρακισμένο όπλο σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα ρωσικό στρατιωτικό BTR σειρά θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (APC), αποκαλύπτει η Jerousalim Post.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter