Καταγγελίες στο documentonews από τον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ

Καταγγελίες στο documentonews από τον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης του ΕΟΔΥ κάνει ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιήλιδης που μετράει δεκάδες κρούσματα στην περιοχή του.

«Παίρναμε την προηγούμενη εβδομάδα τον ΕΟΔΥ αλλά δεν ανταποκρίθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο Documentonews «όταν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ ήρθαν τελικά έκαναν 300 τεστ σε ένα πληθυσμό 100.000 κατοίκων κι αυτό το καταφέραμε μετά από καταγγελίες. Από τον Απρίλιο είχαμε καταθέσει την πρότασή μας να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προσφέροντας τα τρία δημοτικά ιατρεία αλλά και ιατρικό προσωπικό από τον Δήμο αλλά δεν ήρθαν».

Μάλιστα τον Μάιο δείχτηκαν μέσω απάντησης του ΕΟΔΥ συγχαρητήρια για την προσφορά τους «και από τότε περιμέναμε να έρθουν να κάνουν τεστ» λέει ο ίδιος .

Έτσι ο Δήμος αποφάσισε με δικά του κονδύλια να κάνει εκατοντάδες τεστ στο προσωπικό και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι δημοτικές δομές. Με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν ότι ο ιός «τρύπωσε» στην περιοχή τους για τα καλά.

«Αυτή την στιγμή έχουν δεκάδες κρούσματα κυρίως σε μαθητές που μέχρι στιγμής από την ενημέρωση που έχει εκείνος νοσούν με ήπια συμπτώματα» υποστηρίζει. 

Μάλιστα όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ο δήμαρχος προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ αλλά δεν τα κατάφερε. «Όλη την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ΕΟΔΥ αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Έτσι, με δική μου πρωτοβουλία και ευθύνη από την Κυριακή τα ξημερώματα κλείσαμε όλα τα αθλητικά κέντρα τα γυμναστήρια τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι από την μια πλευρά του δρόμου είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου που τις έχουμε κλείσει και από την άλλη οι εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου που είναι ανοιχτές και πηγαίνουν εκατοντάδες παιδιά», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter