Καταγγελίες στο ΥΠΠΟ: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από Μενδώνη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Καταγγελίες στο ΥΠΠΟ: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από Μενδώνη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εκ περιτροπής απασχόληση του προσωπικού στο ΥΠΠΟΑ ζητεί με ανακοίνωση του από τη Λίνα Μενδώνη Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζει να καθυστερεί να υλοποιήσει ακόμη και τις οδηγίες της ίδιας της κυβέρνησης (βλ. εγκυκλίους του ΥΠΕΣ) σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με την κωλυσιεργία της και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην λήψη των απαραίτητων μέτρων θέτει καθημερινά σε κίνδυνο κοινό και εργαζόμενους στα κτίρια του ΥΠΠΟΑ, ενώ συνεχίζει να πραγματοποιεί συσκέψεις για ήσσονος σημασίας ζητήματα και να εμφανίζει ως “επείγοντα¨, θέματα που κάθε άλλο παρά επείγοντα είναι, όπως η μετακόμιση Κεντρικής Υπηρεσίας!

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι υπηρεσίες, συχνά με αυτοοργάνωση των εργαζομένων και σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων, έχουν καταρτίσει πρόγραμμα για εκ περιτροπής εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ να βγει σήμερα 18/3 η Υπουργική Απόφαση που να καλύπτει όλο το προσωπικό για εκ περιτροπής εργασία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κάθε υπηρεσίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, από αύριο 19/3 ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής Στερεάς και Νήσων θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της αποχής από την εργασία – απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι/ες στην υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter