Καταγγέλλουν κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τον εργασιακό αφανισμό χειροτεχνών-καλλιτεχνών δρόμου

Καταγγέλλουν κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τον εργασιακό αφανισμό χειροτεχνών-καλλιτεχνών δρόμου

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το υπαίθριο εμπόριο ρίχνει στην εξαθλίωση χιλιάδες μικροπαραγωγούς των λαϊκών αγορών, χειροτέχνες, ρακοσυλλέκτες και καλλιτέχνες δρόμου. Αποτελεί ένα καίριο χτύπημα σε χιλιάδες μεροκαματιάρηδες που αγωνίζονται έξω στον υπαίθριο με αξιοπρέπεια, παρά το διαρκές κυνήγι αστυνομίας και δημάρχων.

Όπως επισημαίνει η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, «στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, η δημαρχία Μπακογιάννη, σε αγαστή συνεργασία με κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού/ξενοδοχειακού κεφαλαίου, επιδιώκουν να πετάξουν έξω από τον φυσικό χώρο δραστηριότητάς τους καλλιτέχνες δρόμου και χειροτέχνες. Αυτό γίνεται με την επιβολή της μετατροπής του χειροτέχνη σε έμπορο με την υποχρεωτική έναρξη επαγγέλματος σε συγκεκριμένο ΚΑΔ, για να πάρουν άδεια για 2 χρόνια σε αγορά χειροτεχνών, μάλιστα αποκλειστικά σε έναν Δήμο σε όλη την Ελλάδα.»

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή τονίζει πως “η άδεια που θα χορηγείται σε όσους δεν κάνουν έναρξη επαγγέλματος θα είναι μόνο για 3 μήνες, αφήνοντάς τους σε αναγκαστική ανεργία 9 μηνών! Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το τοπικό κράτος (δήμοι), με τη δημιουργία αγορών σε συγκεκριμένα σημεία, και όχι στα πολυσύχναστα μέρη όπου βρίσκονται τόσα χρόνια”.

“Αυτό το νομοσχέδιο αφανισμού χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου πρέπει να ανατραπεί”, καταλήγει η δημοτική κίνηση που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter