Καταγγέλλουν Πατούλη για ψηφοθηρία που αφήνει ασύδοτο τον χρυσαυγιτισμό

Καταγγέλλουν Πατούλη για ψηφοθηρία που αφήνει ασύδοτο τον χρυσαυγιτισμό

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των αντιφασιστών αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη για την απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων της Καλλιθέας κατόπιν μήνυσης πρώην δημοτικούς συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής». Παράλληλα, όμως, υπάρχει καταιγισμός καταγγελιών για τη στάση… Πόντιου Πιλάτου αλλά και για τον ψηφοθηρικό κυνισμό τού περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο οποίος επιχειρεί να βρει τρόπο να μην καταδικάσει ευθέως τις χρυσαυγίτικες πρακτικές. Μάλιστα, σφοδρά είναι τα πυρά που εξαπολύει ο Σωτήρης Μεθενίτης, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη Γιάννη Σγουρού (και πρώην δήμαρχος Μαρκοπούλου).

Κατηγορεί, με εκτενές κείμενό του στο fb, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ότι για λόγους ψηφοθηρικούς δεν τολμά να καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθούν χρυσαυγίτες κατά αιρετών και επιλέγει να μην τους… κακοκαρδίσει, αποφεύγοντας ακόμα και να αναφερθεί ονομαστικά στο ναζιστικό μόρφωμα και στα στελέχη του, όπως στην υπόθεση μήνυσης πρώην στελέχους της «Ελληνικής Αυγής» κατά 37 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» στον δήμο Καλιθέας, Τρύφων Μπουγάς, είχε κάνει μήνυση το 2019 στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (τη στηρίζει το ΚΚΕ) Γιάννη Βακαλόπουλο, Γιώργο Αντωνακάκη και Παρθένα Ιορδανίδου, οι οποίοι είχαν καταδείξει τη δράση του και είχαν καταγγείλει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια  ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είναι εκ των υποψηφίων με το κόμμα Κασιδιάρη, έκανε νέα μήνυση σε όλο το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυσή του βασίστηκε στο ότι τον Σεπτέμβρη του 2019 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και β’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Κάρναβος έθεσε  θέμα αποχώρησης όλων των δημοτικών συμβούλων σε περίπτωση που επιχειρούσαν να τοποθετηθούν χρυσαυγίτες, ενώ υπερψηφίστηκε κείμενο με το οποίο καταδικάζονταν οι χρυσαυγίτικες πρακτικές και δηλωνόταν η συμπαράσταση στους τρεις δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Από αρχές Φεβρουαρίου του 2023, άρχισαν σταδιακά να φτάνουν κλητήρια θεσπίσματα σε δίκη προς δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας όλων των παρατάξεων κλητήρια θεσπίσματα σε δίκη!

Αυτές οι εξελίξεις είχαν προκαλέσει την οργή του δημοκρατικού κόσμου της Καλλιθέας αλλά και όλης της Ελλάδας. Το θέμα έφτασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Το έφερε στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουάριου 2023 η «Λαϊκή Συσπείρωση» που κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της κλήτευσης σε δίκη δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας. Σε αυτό υπογράμμιζε ότι πρόκειται για απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός και κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να το καταδικάσει και να «απαιτήσει να παυθεί η πρωτάκουστη αυτή δίωξη κατά δημοτικών συμβούλων  και να μη γίνει καμία δίκη ως απόρροια της μήνυσης». Όμως, η διοίκηση Πατούλη αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση», «με τη συνδρομή των γνωστών εξαπτέρυγων της (Χρυσή Αυγή και Τζήμερος) καταψηφίστηκε η συζήτηση του θέματος».

Στις 20 Φεβρουαρίου 2023 με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας καταδίκασε την κλήτευση σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων, ύστερα από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνικής Αυγής» Τρύφ. Μπουγά. Όπως σημειωνόταν στο ψήφισμα, «είναι πολιτικά απαράδεκτο να καλούνται ως κατηγορούμενοι σε δίκη δημοτικοί σύμβουλοι με ανυπόστατες κατηγορίες από τον συγκεκριμένο πρώην δημοτικό σύμβουλο στηριγμένο επίσημα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής” και φερόμενο υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές». Είχαν καλέσει όλους τους φορείς της πολιτείας (κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, ΚΕΔΕ, περιφερειακές και δημοτικές αρχές) να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια και ζητούσαν να παυτεί άμεσα οποιαδήποτε δίωξη των αιρετών συμβούλων και να μην παραπεμφθούν σε δίκη.

Ήδη το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας άμεσα ως απαράδεκτο δημοτικοί σύμβουλοι να σύρονται στα δικαστήρια από χρυσαυγίτες, επεσήμαινε πως εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία δήθεν για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της ΧΑ. Και τόνιζε: «Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ο λαός της Καλλιθέας και όλης της χώρας να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες, με τη δράση του και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό».

Τώρα, μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η άρνηση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να συζητήσει το θέμα, απορρίπτοντας το ψήφισμα που είχε προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η παράταξη Πατούλη επιχειρεί να «ξεφύγει» με ένα άνευρο και «ανώδυνο» ψήφισμα, όπως όλα δείχνουν.

Έτσι, ήδη περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής ξιφουλκούν. Ο Σωτ. Μεθενίτης, εστιάζοντας στην υπόθεση της μήνυσης του πρώην στελέχους της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή» κατά ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, παρουσιάζει ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καταρτισθεί από την παράταξη Πατούλη για να κατατεθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Τετάρτης (15.3.2023), στο πλαίσιο του καλέσματος στήριξης προς τους αιρετούς της Καλλιθέας που έχει μηνύσει ο πρώην εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής». Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με τίτλο «Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και ο κος Πατούλης!» ένα κείμενο κατά του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Μάλιστα, αναφέρει ότι «γνωστοποιούμε ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΡΙΝ τη συζήτηση του, το Ψήφισμα στους πολίτες της ΑΤΤΙΚΗΣ (ιδιαίτερα στους Νεοδημοκράτες, που ψήφισαν τον κο ΠΑΤΟΥΛΗ και τον παραδίδουμε στην πολιτική τους κρίση) και βέβαια στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,που τον στήριξε πολιτικά, για να μη λέει αύριο ότι ΔΕΝ το γνώριζε…». Και συμπληρώνει: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ! Θα περιμένουμε ΑΜΕΣΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να γίνουν οι απολύτως αναγκαίες, συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές και διορθώσεις».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σωτ. Μεθενίτης κάνει θετικές αναφορές στον Γ. Σγουρό – αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στις ερχόμενες τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 (εκτός απροόπτου με την παράταξη Σγουρού). Πάντως  είχε έρθει πολλές φορές στο παρελθόν σε αντιπαράθεση με τον Γ. Πατούλη, ακόμα και όταν ο νυν περιφερειάρχης Αττικής ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter