Καταγγέλλουν τον ΣΚΑΪ για fake news για την Ελευσίνα (Video)

Fake news από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταγγέλλουν τηλεθεατές με αφορμή τα τεστ και τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας.

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, όπως αναφέρουν, ο παρουσιαστής Νίκος Στραβελάκης ανέφερε ψευδώς «οτι χρειάστηκε να επιστρατευτεί η Αστυνομία για τα τεστ» ενώ όπως υπογραμμίζουν: «το αληθές είναι οτι την προηγούμενη Κυριακή 13/12/2020 πραγματοποιήθηκαν tests σε 660 δημότες της Ελευσίνας με αυθόρμητη προσέλευση και χωρίς τον παραμικρό καταναγκασμό».

Σε καταγγελία τους προσθέτουν: «Ο ίδιος παρουσιαστής συνέχισε παρουσιάζοντας τον δημοσιογράφο κ.Δημ.Πανόπουλο ο οποίος, όντας στην είσοδο της Ελευσίνας μεταδίδει ψευδώς οτι: "οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ γινόταν Νίκο σε δυο διαφορετικά σημεία στην πόλη, ωστόσο η προσέλευση του κόσμου ηταν χαμηλή και για αυτό τον λόγο η Ελληνική Αστυνομία βγήκε στο δρόμο,σταματούσε τα οχήματα και έκανε αυστηρή σύσταση να σταθούν στην ουρά και να κάνουν τεστ , ώστε να υπάρχει ένα επαρκές δείγμα για να καταλάβουν οι ειδικοί ,ποιό είναι το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής..."»

Καταγγέλλουν, δε, ότι η η ανταπόκριση και τα σχόλια είναι καθολοκληρία ψευδή, διότι:

«α) ο έλεγχος από τον ΕΟΔΥ έγινε την επομένη ημέρα,δηλ.την Κυριακή 20/12/2020 με εντυπωσιακή αυθόρμητη παρουσία των δημοτών της Ελευσίνας.

β) η αστυνομία δεν σταματούσε οχήματα ούτε έκανε αυστηρές συστάσεις για υποβολή τεστ, εφόσον τέτοιο δεν γινόταν από τον ΕΟΔΥ ή άλλον φορέα την 19/12/2020 στην Ελευσίνα.

H παραπάνω μετάδοση κατατάσσετε στην κατηγορία των ψευδών ειδήσεων (fake news) ,οι οποιες προσβάλουν ευθέως το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την δημοσιογραφική δεοντολογία και προκαλούν δυσμενείς αντιδράσεις και σχόλια σε αόριστο αριθμό τηλεθεατών ,κατά της Ελευσίνας και των κατοίκων της ,και μάλιστα από δελτίο ειδήσεων μεγάλης θεματικότητας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.