Κάταγμα στο πόδι για τον Μπάιντεν ενώ έπαιζε με τον σκύλο του – Θα χρειαστεί νάρθηκα «μπότα» για εβδομάδες

Κάταγμα στο πόδι για τον Μπάιντεν ενώ έπαιζε με τον σκύλο του – Θα χρειαστεί νάρθηκα «μπότα» για εβδομάδες

Ρωγμώδη κατάγματα υπέστη στο πόδι του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, δήλωσε χθες Κυριακή ο προσωπικός του γιατρός.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, αναφέρει παράλληλα το γραφείο του Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, και ο 78χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος επισκέφθηκε ορθοπεδικό χθες Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

«Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. “Γίνε καλά γρήγορα!”, αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter