Καταιγίδα Emil: Πλημμύρα στην Παραλιακή – Κυκλοφοριακό χάος σε πολλούς δρόμους της Αθήνας

Καταιγίδα Emil: Πλημμύρα στην Παραλιακή – Κυκλοφοριακό χάος σε πολλούς δρόμους της Αθήνας

Η καταιγίδα Emil χτύπησε την Αττική και δημιουργεί προβλήματα. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι στην Παραλιακή στο ύψος του Καλαμακίου.

Η Τροχαία έκλεισε τη Λεωφόρο Ποσειδώνος προς Πειραιά, λόγω της συσσώρευσης υδάτων από τη βροχή. Η κίνηση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τις ουρές των σταματημένων οχημάτων να ξεκινούν από τη Βούλα.

Κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν και σε πολλούς άλλους δρόμους. Στην Κηφισού και στα δύο ρεύματα, στην Βουλιαγμένης στη Μεσογείων και στην Κηφισίας.

Ακόμη καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα:

 

 

 

 

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το πρωί του Σαββάτου

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την γενική πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή 01/03/2024, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιουνίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι το φαινόμενο θα επηρεάσει την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τ Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο

Για αύριο Σάββατο 02/03/2024, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Την Κυριακή

Την Κυριακή 03/03/2024 ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης και στην Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter