Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί τις επόμενες ώρες: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» (LIVE)

Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί τις επόμενες ώρες: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» (LIVE)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης έως το απόγευμα της Πέμπτης, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η πρόγνωση καιρού αναφέρει ότι θα πέσει μέσα σε λίγες ώρες τόσο νερό όσο αυτό σε έναν μήνα.

Δείτε LIVE την πορεία των φαινομένων:

Κολυδάς: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε στη χρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων ανά τρίωρο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (26/10).

Δείτε αναλυτικά στους χάρτες:

Αναφερόμενος ο ίδιος στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, σημειώνει:

Από το βράδυ της Τετάρτης (25/10) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (26/10) θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Το αίτιο που θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή οφείλεται σε μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που από τη νότια Ιταλία κινείται ανατολικότερα και θα μας επηρεάσει από τις βραδινές ώρες.

Γιαννόπουλος: Η πρόγνωση για τη μίνι κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου από αργά το απόγευμα και έως τα ξημερώματα σημαντικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, σε Ήπειρο και Ιόνιο και ιδιαίτερα στο νησί της Κέρκυρας.

Την Πέμπτη θα υπάρξουν επίσης φαινόμενα προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, με τη διαταραχή να περνά από όλη την Ελλάδα, δίνοντας ίσως κάποιες βροχές προς την Αττική.

Την 28η Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι για μπάνιο και για παρέλαση, με το θερμόμετρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές μέχρι και τουλάχιστον την άλλη Τρίτη. Το επόμενο, ωστόσο, Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει.

Τσατραφύλλιας: Αυτές οι 5 περιοχές κινδυνεύουν

Αναλυτικότερα, αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποιεί για κίνδυνο στις εξής πέντε περιοχές που από σήμερα πρέπει να δείξουν προσοχή.

Έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Μεγάλη προσοχή από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στα Ιωάννινα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η πρόβλεψη για αυτές τις περιοχές δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό πού πέφτει σε 1 μήνα!»

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 25-10-2023) μέχρι και αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 26-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.
γ. από το μεσημέρι πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Meteo: Προειδοποίηση για βροχή «κατηγορίας 2»

Ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη γρήγορα προς ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην χώρα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 25/10 αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Σταδιακά, έως το πρωί της Πέμπτης 26/10, οι τοπικές βροχές θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, από το πρωί έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/10. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 26/10, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 26/10 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter