Καταιγιστικές εξελίξεις στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ παρέδωσε την παραίτησή του στον πρόεδρο Ματαρέλα το πρωί της Πέμπτης, ο οποίος την έκανε δεκτή. Η παραίτηση ήρθε μετά από μια δραματική μέρα στην Γερουσία, στην οποία τρεις κυβερνητικοί εταίροι της κυβέρνησης, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, και τα δεξιά κόμματα Φόρτσα Ιτάλια (του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) και Λέγκα του Βορρά (του Ματέο Σαλβίνι) απέσυραν την υποστήριξή τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντράγκι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε για να περάσει τα μέτρα κατά της ακρίβειας, με 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, οι ψήφοι κρίθηκαν πολύ λιγότεροι από αυτούς που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη, όπως ζήτησε ο ιταλός πρωθυπουργός, εκτέλεση του έργου για το οποίο κλήθηκε στη θέση του: η αντιμετώπιση της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Να σημειωθεί ότι ο Ντράγκι παρέδωσε την παραίτησή του και την προηγούμενη Πέμπτη, όταν τα Πέντε Αστέρια αντιστάθηκαν στο νομοσχέδιο στήριξης των νοικοκυριών ενάντια στην ακρίβεια, αφού έκριναν ανεπαρκή τα προβλεπόμενα μέτρα. Τότε, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Επίσης, ο Ματαρέλα ήταν αυτός που διόρισε τον Ντράγκι στη θέση του πρωθυπουργού, στις 21 Φεβρουαρίου 2021, κρίνοντας ότι η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη για τη χώρα ώστε να περάσει τη βάσανο των βουλευτικών εκλογών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter