Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Τράγκα: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Τράγκα: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του

Με εντολή της  Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)  δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

Η έρευνα της Αρχής κατέληξε σε πόρισμα – φωτιά που αριθμεί πάνω από 60 σελίδες και συνθέτει διαδικασίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται και πολλά ακόμα πρόσωπα.

Με το πόρισμα διατάσσεται η δέσμευση της περιουσίας του Γ. Τράγκα, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές

-Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

-Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

-Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2021, με αφορμή αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή, καθώς και ανώνυμη επιστολή, που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές. Μετά το θάνατο Τράγκα η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από καταθέσεις σε τράπεζες και θυρίδες με ράβδους χρυσού, καθώς ακίνητα ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Τράγκας: Με ιδιόχειρη διαθήκη μοίρασε πολυτελή ακίνητα και εκατομμύρια σε μετρητά

Η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία ενώ για τα περαιτέρω, δηλαδή την άσκηση ποινικών διώξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εμπλοκή φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, που εμφανίζεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκδότης και δημοσιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διατηρούσαν και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εμπλεκόμενα είναι και άλλα τρίτα πρόσωπα που συνέδραμαν στην διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Μετά τη δέσμευση ολόκληρης της τεράστιας περιουσίας, στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που το συγγενικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αποδοχή της κληρονομιάς θα εμπλακεί ποινικά καθώς αυτή είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος , αδικήματος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter