Κατακαημένε Μπελογιάννη…

Κατακαημένε Μπελογιάννη…

Εμφυλιοπολεμικά πάθη ξύπνησαν τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, 65 χρόνια μετά την εκτέλεση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. Το βασικό «πρόβλημα», βέβαια, ήταν η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση της Βουλής και του Δήμου Αμαλιάδας.

Καρφιά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ για «ριψάσπιδες του εργατικού κινήματος», αποχώρηση οπαδών του ΚΚΕ όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Βουλής και ευκαιρία για εκτόξευση συμπυκνωμένης… βλακείας από την ΟΝΝΕΔ, που έβγαλε ανακοίνωση μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Τσίπρα, καθυβρίζοντας τον Νίκο Μπελογιάννη και ενθυμούμενη μέχρι και την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο!

Από τη μία, οι εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν την κυβέρνηση για εκμετάλλευση και οικειοποίηση του Νίκου Μπελογιάννη και οι εκ δεξιών για «κλείσιμο ματιού» σε αριστερά ακροατήρια, επειδή έρχονται τα δύσκολα μέτρα της αξιολογόγησης… Αφού δεν φώναξε ο γιος του Μπελογιάννη, που δώρισε το πατρικό του σπίτι στον Δήμο για να γίνει μουσείο για τον πατέρα του, να τον αφήσουν ήσυχο και οι μεν και οι δε, πάλι καλά – έχει ψυχραιμία ο άνθρωπος!

Και όλα αυτά για έναν αγωνιστή, η δίκη και η εκτέλεση του οποίου έμειναν στην ιστορία ως δείγμα υπερβολικής σκληρότητας των μετεμφυλιακών αντικομμουνιστικών διώξεων, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Γεγονός είναι, βέβαια, ότι σε αυτή τη χώρα, ακόμα και δίχως τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, και Μουσείο Σωκράτη να εγκαινιάζαμε, θα τσακωνόμασταν για το ποιος πολιτικός του αντίπαλος θα του έδινε σήμερα το… κώνειο! 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter