«Κατακεραυνώνει» τον Δοξιάδη η Ακρίτα: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του

«Κατακεραυνώνει» τον Δοξιάδη η Ακρίτα: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του

Η Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε μέσω facebook για τη χυδαία επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη κατά του Δημήτρη Ν. Μανιάτη.

Τα όσα γράφτηκαν από τον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος με χυδαίο τρόπο έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Δημήτρη Μανιάτη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, με την Έλενα Ακρίτα να τοποθετείται και εκείνη, με τη σειρά της για το θέμα, χαρακτηρίζοντας ως ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά του Δοξιάδη. Παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της προς τον Δημήτρη Ν. Μανιάτη.

Διαβάστε επίσης: Η αθλιότητα ενός δήθεν διανοούμενου

Η τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα

Κύριοι,

Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μεγάλο Λέοντα Καραπαναγιώτη, τον δάσκαλο μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’.

Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοιες ‘παρεμβάσεις’ – για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.

Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδέλφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργότερα επί Ψυχάρη.

Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα.

O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10157194430469177

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter