Κατακόρυφη «βουτιά» στον τουρισμό τον Απρίλιο - Τα στοιχεία και η σύγκριση με το 2019

Κατακόρυφη πτώση σημειώθηκε, λόγω lockdown, τον περασμένο Απρίλιο, όσον αφορά την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση στη χώρα μας.

Η διαφορά σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 είναι χαώδης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας, τον τέταρτο μήνα του χρόνου εισήλθαν στη χώρα 37.600 ταξιδιώτες. Αριθμός που δεν μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με τον αντίστοιχο του Απριλίου 2019, όταν και καταγράφηκαν 982.000 ταξιδιώτες. Ήτοι, πρόκειται για «βουτιά» της τάξεως του 96,2%.

Μεγάλη είναι και η πτώση που καταγράφηκε στα ταξιδιωτικά έσοδα, καθώς φέτος οι εισπράξεις ανήλθαν στα 7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 544 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για πτώση που αγγίζει το 99% (98,7%).

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο του φετινού Απριλίου εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 211 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.