Κατακόρυφη πτώση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση την τελευταία διετία

Κατακόρυφη πτώση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση την τελευταία διετία

Βήματα πίσω κάνει η χώρα μας όσον αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών e-Governemnt Survey 2020, από την 35η θέση στην οποία βρισκόταν στην παγκόσμια κατάταξη το 2018, τα τελευταία δύο χρόνια κατέγραψε απότομη πτώση πέφτοντας στην 42η θέση, εκεί που βρισκόταν δηλαδή και το 2016 (43η θέση). Όπως φαίνεται από τα νούμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να επιστρέψει τη χώρα, τέσσερα χρόνια πίσω, αντί να κάνει βήματα μπροστά.

Η έρευνα παρέχει την ανάλυση της προόδου μιας χώρας στη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων θεμάτων της δημόσιας διοίκησης αλλά και να υποστηρίξει την υλοποίηση των διεθνώς συμφωνημένων αναπτυξιακών στόχων. Επίσης, είναι η μόνη παγκόσμια έκθεση που αξιολογεί το καθεστώς ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όλων των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, εντυπωσιακή είναι και η πτώση που κατέγραψε ο δείκτης ηλεκτρονικής συμμετοχής του (E-participation) όπου η χώρα από την 34η θέση που βρισκόταν το 2018 έπεσε στην 50η θέση. Ο δείκτης ηλεκτρονικής συμμετοχής παράγεται ως συμπληρωματικός δείκτης της Έρευνας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΟΗΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter