Καταλονία: Αθώος ο ράπερ Πάμπλο Χάσελ για τις ταραχές μετά τη σύλληψη το Πουτζδεμόν το 2018

Καταλονία: Αθώος ο ράπερ Πάμπλο Χάσελ για τις ταραχές μετά τη σύλληψη το Πουτζδεμόν το 2018

Το Δικαστήριο της Λιέιντα αθώωσε την Παρασκευή τον ράπερ Πάμπλο Χάσελ και άλλους δέκα κατηγορούμενους, για τις ταραχές που προέκυψαν μετά από διαμαρτυρία στο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ισπανικής Κυβέρνησης στις 25 Μαρτίου 2018 λόγω της σύλληψης του Κάρλες Πουτζδτεμόν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε αυτή την Παρασκευή, το δικαστήριο απέδειξε ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στον τόπο των γεγονότων, αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι προέβησαν στις βίαιες πράξεις που έλαβαν χώρα εκεί. Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2022 στο Δικαστήριο της Λιέιντα, ενώ οι πολίτες βαρύνονταν με κατηγορίες για πρόκληση δημόσιας ταραχής και τραυματισμό των οργάνων της τάξης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τέσσερις από τους κατηγορούμενους επιβεβαίωσαν τα γεγονότα και συμφώνησαν με την εισαγγελία σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Τελικά αθωώθηκαν όλοι. Η εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης τριών ετών για δημόσια πρόκληση ταραχής, εννιά μήνες για τραυματισμούς και ενάμιση χρόνο για την επίθεση στους αστυνομικούς.

Για τον Χάσελ προτάθηκε ένα επιπλέον εξάμηνο, λόγω της υποψίας της υποτροπής. Ο Χάσελ συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου 2021 στο Πανεπιστήμιο της Λιέιντα και βρίσκεται στη φυλακή ως κατηγορούμενος για «προώθηση της τρομοκρατίας».

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter