Κατάλυση του κράτους από Ρουβίκωνα είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατάλυση του κράτους από Ρουβίκωνα είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα άκρα εξωθεί την πολιτική αντιπαράθεση η ΝΔ η οποία, στερούμενη ισχυρής αντιπολιτευτικής ατζέντας, εξαπέλυσε χθες, δια του Κ. Μητσοτάκη δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, με αφορμή τον Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά κατηγορεί τον κ. Βούτση για παραβίαση των καθηκόντων του.

«Είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου Ρουβικωνα να παραβιάζουν τους χώρους της Βουλής , ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους», αναφέρει ο Κ.Μητσοτάκης στην επιστολή του , με την οποία, κατά τα άλλα, ζητά να πληροφορηθεί υπό ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη και η άμεση απελευθέρωση των μελών του Ρουβίκωνα, προ ημερών στη Βουλή.

Μάλιστα επιχειρώντας να κρατά ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα, εκτός από τα θεσμικά και τα ζητήματα της ασφάλειας καταλήγει: «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Aναλυτικά, η επιστολή του Κ.Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου, επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Υπογραμμίζει ότι «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter