Από το μεσημέρι της Κυριακής

Κατάπαυση του πυρός στη νότια Συρία μέχρι την Πέμπτη

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει μέχρι την Πέμπτη τις πολεμικές επιχειρήσεις στη νότια Συρία, περιλαμβανομένης της επαρχίας Κουνέιτρα, όπου το Ισραήλ έπληξε τις τελευταίες ημέρες στρατιωτικά φυλάκια, σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η γενική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε πως η κατάπαυση του πυρός άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής και τηρείται για να υποστηριχθούν «συμφιλιωτικές προσπάθειες». Πρόκειται για τη δεύτερη μονομερή κατάπαυση του πυρός μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Στις 17 Ιουνίου ο στρατός ανακοίνωσε μια κατάπαυση του πυρός που αφορούσε μόνο τις μάχες στη νότια πόλη Ντεράα κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Η τελευταία ανακοίνωση επεκτείνει την κατάπαυση του πυρός πέραν της Ντεράα σε όλη τη νότια Συρία, περιλαμβανομένης της στρατηγικής σημασίας νοτιοδυτικής επαρχίας Κουνέιτρα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και επίσης της επαρχίας Σουέιντα στα νοτιοανατολικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.