Καταπέλτης η εισαγγελέας Βλάχου στη δίκη του Noor1: Ζήτησε την ενοχή Κοτσώνη και Γιαννουσάκη

Καταπέλτης η εισαγγελέας Βλάχου στη δίκη του Noor1: Ζήτησε την ενοχή Κοτσώνη και Γιαννουσάκη

Καταπέλτης κατά του Αιμίλιου Κοτσώνη και του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ήταν κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας στην πολύκροτη δίκη του Noor 1, η Eισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Βλάχου.

Όπως μετέδωσε το zougla.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Τζήμτσος η κα Βλάχου ζήτησε την ενοχή του Αιμίλιου Κοτσώνη και μάλιστα για αυτουργία, ενώ στην πρώτη δίκη ο Κοτσώνης είχε καταδικαστεί για συνέργεια. Επίσης σε ότι αφορά τον Ευθύμη Γιαννουσάκη η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και αυτουργία

Στην αγόρευση της την περασμένη Τρίτη αρχικά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η Βασιλική Βλάχου αναρωτήθηκε κατά πόσο οι τόνοι της ηρωίνης που μετέφερε το ναρκόπλοιο ήταν δύο ή τρεις, καθώς στο πλοίο φορτώθηκαν 2,1 τόνοι ηρωίνης όμως ο Γιαννουσάκης μιλώντας για την υπόθεση στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο είχε κάνει λόγο για 3 τόνους ηρωίνη, με τα 900 κιλά να «κάνουν φτερά» κατά τη ρότα του πλοίου μέχρι την Ελευσίνα.

«Το πλοίο φορτώθηκε με 2,1 τόνους αλλά κατά τον κ. Γιαννουσάκη με 3 τόνους ηρωίνη», ανέφερε η Εισαγγελέας Εφετών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιαννουσάκης

Η εισαγγελέας απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ευθύνη Γιανουσάκη, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τον τότε υπάλληλο του και συγκατηγορούμενο του Σταύρο Λάγιο να μεταφέρει ποσότητα των ναρκωτικών από το «Noor 1» στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη.

Από αυτά, τα 556 κιλά τα μετέφεραν με δύο δρομολόγια ο Λάγιος και ο Ιρανός κατηγορούμενος Μπονιάντ που συμμετείχε και στη μεταφορά των ναρκωτικών με το «Noor 1» ως επιβαίνων στο πλοίο σε κατάστημα στη Φιλοθέη όπου τα παρέλαβαν Τούρκοι συγκατηγορούμενοι τους που τα μετέφεραν σε αποθήκη στο Κορωπί.

Ως προς τον Ιρανό Μπονιάντ που επέβαινε στο «Noor 1» και συμμετείχε στη μεταφορά των ναρκωτικών από τη βίλα της συζύγου του Γιαννουσάκη στο πάρκινγκ καταστήματος όπου παρελήφθησαν από Τούρκους συγκατηγορούμενους, η Εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτή η έφεση της συναδέλφου της Μ. Τρουπή και να καταδικαστεί για άμεση συνέργεια και όχι απλή συνέργεια στη μεταφορά της ηρωίνης.

Επίσης, πρότεινε την ενοχή των τεσσάρων παρόντων Τούρκων κατηγορούμενων στην υπόθεση και την απόρριψη της έφεσης πέμπτου συμπατριώτη τους που δεν παρίσταται στη δίκη, ούτε εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ο συνεργάτης Γιαννουσάκη

Ως προς τον ρόλο του συνεργάτη του Γιαννουσάκη, Σταύρου Λάγιου, αλβανικής καταγωγής που ήταν επί σειρά ετών υπάλληλος του εφοπλιστή, η εισαγγελέας παρατήρησε:

«Ο Λάγιος κατέθεσε ότι ο Γιαννουσάκης είναι αδίστακτος, αγαπάει το χρήμα και είναι κίνδυνος για τη ζωή του.

Είναι αδίστακτος για να μπλέξει άλλα πρόσωπα. Επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στο Λάγιο.

[…] Αλίμονο αν μπορούσε η οργάνωση της μεταφοράς από το Ομάν να γίνει από το Λάγιο. Ήταν εργαζόμενος και οικονομικός μετανάστης από την χώρα του».

Μάλιστα επεσήμανε πως ο Λάγιος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε αυτοβούλως τις λιμενικές αρχές για το πλοίο «Noor 1» από το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά.

Πάντως, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη των εφέσεων των κατηγορουμένων Λάγιου και Καρτσώνη αν και βοήθησαν τις διωκτικές αρχές.

Επίσης, δέχεται εν μέρει την έφεση της Εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή – Εισαγγελέας της Έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο – η οποία ζητούσε να καταδικαστούν για βαρύτερα αδικήματα.

Η κυρία Βλάχου, πρότεινε την καταδίκη τους για άμεση συνέργεια και όχι απλή συνέργεια για τη μεταφορά των ναρκωτικών, όπως είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter