Καταπέλτης η Εισαγγελέας στη υπόθεση Παπαγεωργίου: «Είχε συνεργούς στον φόνο…»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας στη υπόθεση Παπαγεωργίου: «Είχε συνεργούς στον φόνο…»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η εισαγγελέας στην αρχική της πρόταση δέχτηκε ότι εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Αναγνώρισε την εμπλοκή δυο συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση, ως συνεργάτες του βασικού κατηγορούμενου. Για τον πρώτο αναγνώρισε τις απανωτές συναντήσεις που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο για την μεταφορά του πτώματος και για τον δεύτερο ανέφερε πως ενδεχομένως είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του νέου.

Επίσης, σύμφωνα με το anikolouli.gr, διατύπωσε πολλά ερωτήματα για τη στάση ενός από τους δύο αστυνομικούς, γιους του βασικού κατηγορούμενου και είπε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα στη δεύτερη πρόταση της, στο τέλος της δίκης.

Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ζήτησε την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Σε ακόμη έναν κατηγορούμενο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καθώς δεν δέχτηκε πως σε αυτή την ηλικία ήταν τόσο αφελής για να πειστεί από τις ιστορίες του “εγκέφαλου”, αν και η πολιτική αγωγή αναγνώρισε την βοήθεια που προσέφερε μετά την προφυλάκιση του. Για τους δύο τελευταίους ζήτησε την καταδίκη τους για ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Εισαγγελέας: Δεν άλλαξε τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια…

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη από την πλευρά του “εγκέφαλου” καλλιέργεια του πορτραίτου της πατρικής φιγούρας.

“Κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στον Μάριο και στην μητέρα του. Η γυναίκα αυτή, είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Μεγάλη περιουσία και τεράστια αδυναμία στον γιο της… Παρακολουθήσαμε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που εξηγείται μόνο στην περίπτωση που ήθελε να συνδράμει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο. Δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό”.

Περιγράφοντας τα γεγονότα από την ημέρα της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου μέχρι και τη σύλληψη των κατηγορουμένων, η Εισαγγελέας, είπε:

“Τη στιγμή που η μητέρα του θύματος επέστρεψε στην Αθήνα εκείνο τον Αύγουστο ξεκίνησε για την ίδια μια εβδομάδα παράνοιας. Οι απαγωγείς της τηλεφωνούσαν και της ζητούσαν επίμονα λύτρα. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Μάριος ζει, κάτι που …διαισθάνονταν. Όλα αυτά θα ακούγονταν ακραία στον οποιοδήποτε, όχι όμως στη μητέρα του θύματος που πλέον είχε γίνει πιόνι στα χέρια τους. Μέχρι σήμερα ο Μάριος δεν έχει ειστρέψει και ούτε πρόκειται, γιατί είναι νεκρός! Ο Μάριος πριν δολοφονηθεί, αντέδρασε βίαια, λυσσαλέα. Ο κατηγορούμενος είχε πιθανά προβλέψει μια αντίδραση, αλλά όχι τόσο βίαιη! Ποιος ήταν αυτός που θα του χαλούσε τα σχέδια; Χωρίς να διστάσει τον χτύπησε με τον πυροσβεστήρα”.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον “εγκέφαλο” “εγκληματικό νου, παθολογικό ψεύτη, ανάλγητο, με την αίσθηση της παντοδυναμίας, όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις, χωρίς να αλλάξει τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια.”

Η ίδια απέρριψε όλα όσα υποστηρίζει ο βασικός κατηγορούμενος, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Πως ήταν σίγουρος πως οι δύο του γιοι δεν θα απευθύνονταν στην αστυνομία; Γιατί αναμείχθηκε ο ένας από τους γιους του στον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Μάριου; Γιατί είπε στον φίλο του θύματος να μείνει μακριά από την υπόθεση γιατί “βρωμάει”; Είναι πολλά τα ερωτήματα για αυτόν όσο και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο μεταγενέστερης πρότασης μου προς το δικαστήριο σας”.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter