Καταπέλτης η Σκοπούλη: Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν όργανο μιας ομάδας συμφερόντων για το διορισμό προσώπων (Video)

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε γίνει όργανο μιας ομάδας πολιτικών συμφερόντων για το διορισμό προσώπων με κομματικά κριτήρια, δήλωσε η πρώην υφυπουργός Υγείας και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Σκοπούλη.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «το ΚΕΕΛΠΝΟ όφειλε να είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο του κράτους διότι όπως όλοι οι αντίστοιχοι οργανισμοί στα υπόλοιπα κράτη, εποπτεύει τη νοσηρότητα στο πληθυσμό και προτείνει μέτρα για την πρόληψη της νοσηρότητας, αλλά δεν έκανε τίποτα από αυτά».

Προσέθεσε επίσης ότι διαπίστωσε πως ήταν αδύνατον να το χρησιμοποιήσει ως τέτοιο εργαλείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από όργανο για την επιτήρηση, έγινε όργανο στα χέρια μιας ομάδας πολιτικών και συμφερόντων. Όργανο για τον διορισμό με κομματικά κριτήρια. Προσπάθησα με κάθε τρόπο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Ζητούσα στοιχεία και μου έλεγαν ότι είναι προσωπικά δεδομένα».

Τέλος, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τέτοιος οργανισμός να έχει 800 άτομα όταν ο αντίστοιχος στη Γαλλία έχει κάτω από 400.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.