«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

Την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής απόπειρας ληστείας σε βάρος του κομμωτή, Πάνου Καλλίτση, και της τότε συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη του δεύτερου βαθμού.

Την «ηθική του ικανοποίηση» από την ανθρώπινη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας δήλωσε αμέσως μετά ο Πάνος Καλλίτσης που είχε αντισταθεί στους ληστές και τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Στο νοσοκομείο είχε τότε οδηγηθεί και η Έλενα Χριστοπούλου, με ελαφρύ τραυματισμό από εξοστρακισμό σφαίρας.

Βαρύτατη ευθύνη, κυρίως ηθική, για την υπόθεση επέρριψε ο εισαγγελέας στον κατηγορούμενο που είναι αστυνομικός και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είχε πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες».

Είπε, μεταξύ άλλων στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας:

«Δύο φιλήσυχοι και εργατικοί άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται και να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα. Και ο πιο υπεύθυνος σ’ αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες. Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας. Λύκος με προβατάκια Θα αρχίσει να διαλογίζεται με πρόβατα ο λύκος; Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει. Αυτό έκανε ο 45χρονος (ο δεύτερος κατηγορούμενος). Εκείνος βγήκε έξω, του είπε για τον κομμωτή με τους επώνυμους πελάτες, ότι έχει χρήματα. Εκεί την πάτησαν. Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν “θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!”. Αντέδρασε όμως και εκεί την πάτησαν. Ο 45χρονος δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις, το πετάς το όπλο σου. Τι είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο; Τι είναι οι άνθρωποι; Κούκλες από άχυρα; Αν δεν θες να σκοτώσεις σηκώνεις το όπλο σου πάνω στους γλάρους και τις μπεκάτσες».

Στους τρεις κατηγορούμενος είχαν επιβληθεί πρωτόδικα βαριές ποινές κάθειρξης από 12 έως 54 χρόνια και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης: Πάνος Καλλίτσης: «Συγγνώμη που ζω!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter