Καταπέλτης στις αγωγές του κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστο ο Τσίπρας: Συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης

Καταπέλτης στις αγωγές του κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστο ο Τσίπρας: Συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης

Για «συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης» η οποία «ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό επιτελείο» κάνει λόγο στις αγωγές που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά του δημοσιογράφου των Νέων Γ. Παπαχρήστου και του εκδότη των Παραπολιτικών, Γ. Κουρτάκη αναφορικά με όσα «ψευδή» είχαν δημοσιεύσει για το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Σε ότι αφορά την αγωγή κατά του Γ. Παπαχρήστου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια «αποδόμησής» του ως πολιτικού και σύνδεσής του με τη διαπλοκή μέσω «ψευδών» ισχυρισμών.

Διαβάστε επίσης: O Θανάσης Καμπαγιάννης για την εκπροσώπηση του Αλέξη Τσίπρα κατά Κουρτάκη – Παπαχρήστου

Στην αγωγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει έναν προς έναν τους «ψευδείς» και «τεχνηέντως κατασκευασμένους» ισχυρισμούς του δημοσιογράφου τόσο στην εφημερίδα Τα Νέα όσο και κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ ο πρόεδρος Του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει την πραγματική και αληθή διάσταση των γεγονότων.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στην αγωγή γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Γιώργου Παπαχρήστου πως «η οικογένεια Τσίπρα είχε δαπανήσει 1 εκατ. ευρώ για να ανασκευάσει το σπίτι». Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην αγωγή του ο Αλέξης Τσίπρας, «το αληθές είναι ότι το κόστος της «ανακαίνισης» της εν λόγω οικίας, ήτοι κάποιες επισκευές, που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή, οι οποίες είχαν προηγηθεί της σύναψης της μίσθωσης, ανήλθε συμφώνως με τα νομίμως κατατεθειμένα στην οικεία Δ.Ο.Υ. σχετικά παραστατικά στο συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ».

Δεν πήγε καν στο υποθηκοφυλάκειο για να διασταυρώσει

Αρχικά ο δημοσιογράφος των Νέων είχε ισχυριστεί ότι ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ είχε «αγοράσει βίλα» στο Σούνιο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το σπίτι έχει ενοικιαστεί τον Ιούνιο του 2020 για τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για σπίτι 71 τ.μ. με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού και το μίσθωμα ανέρχεται σε 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ το μήνα για το τέταρτο χρόνο.

«Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε την 04.07.2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή της εν λόγω οικίας στην Τράπεζα «ALPHA BANK». Το εν λόγω συμφωνητικό κατατέθηκε στην αρμόδιο Δ.Ο.Υ. την 02.07.2020» αναφέρεται στην αγωγή.

Όπως υποστηρίζεται στην αγωγή ο Γ. Παπαχρήστος «τελούσε σε γνώση της αναλήθειας του ισχυρισμού του περί δήθεν αγοράς της επίμαχης οικίας, αφού ούτε την ρητή άρνηση αγοράς της επίμαχης οικίας από εμένα έλαβε υπόψη ούτε προσέφυγε στο αρμόδιο Υποφυλακείο για να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με μία απλή ανάγνωση στη μερίδα του κατονομαζόμενου από αυτόν ιταλού Περόνε, ούτε προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για έλεγχο και διασταύρωση της δήθεν «πληροφορίας» όπως υποχρεούνται από το νόμο και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Καμία κατασκευαστική εισηγμένη στο χρηματιστήριο

Επίσης αναφορά γίνεται στους ισχυρισμούς Παπαχρήστου ότι «την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο». Όπως επισημαίνεται στην αγωγή το αληθές «το αληθές είναι ότι πριν την έναρξη της επίμαχης μίσθωσης πραγματοποιήθηκαν στην εν λόγω οικία ορισμένες επισκευές με αποκλειστική ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη της, ενώ τις εν λόγω εργασίες ανέλαβε εταιρεία, που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο».

Προσπάθεια παρουσίασης ως διαπλεκόμενου

Επίσης αναφορά γίνεται σε όσα είχε ισχυριστεί ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για «σχέσεις του με τη διαπλοκή.

«Θα μου πεις είναι καινούργιο αυτό ότι ο κ. Τσίπρας ας πούμε έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή; Όχι είναι γνωστό. Πάντα είχε καλές σχέσεις, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ισχυρισμός αυτός είχε στόχο την «απαξίωση του πρώην πρωθυπουργού».

«Συγκεκριμένως, μέσω του εν λόγω ισχυρισμού όχι μόνον παρουσιάζεται στο τηλεοπτικό κοινό ως δεδομένο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η μίσθωση και επισκευή («ανακαίνιση») της επίμαχης οικίας αποτελεί προϊόν «διαπλοκής» μου, αλλά πολύ περισσότερο πάνω στην εν λόγω δόλια κατασκευή στηρίζεται η συνολική προσπάθεια για την αποδόμησή μου ως Πολιτικού, αφού η φερόμενη σύνδεσή μου με την «διαπλοκή» εμφανίζεται ως προϋπάρχουσα και καθολικώς γνωστή» επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτού καταθέσει αγωγή είχε προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία στις 8 Δεκεμβρίου με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση της αλήθειας. Ωστόσο παρά το εξώδικο ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος σε νέο δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, με τίτλο «Ο Υπερτυχερός», «συνέχισε με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και «επιτελικώς» συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης μου», όπως επισημαίνεται.

«Ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό επιτελείο»

Σε ότι αφορά την αγωγή που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας κατά του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συντονισμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης» σε βάρος του. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη εκστρατεία «σχεδιάσθηκε και ενορχηστρώθηκε από γνωστό κεντρικό «επιτελείο» με όργανα τον εναγόμενο και ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ σε απόλυτο συγχρονισμό με δημοσιεύματα του δημοσιογράφου, Γ. Χ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» την 7-12-2020 και την 8-12-2020 καθώς και με την τηλεοπτική παρουσία του ως

άνω δημοσιογράφου την 7-12-2020 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», τα οποία ανήκουν στην εταιρεία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται ο Γ. Κουρτάκης «επιχειρεί την παρουσίαση ως δεδομένου ενός δήθεν «σκανδάλου» σε σχέση με την

Οικία» που έχει νοικιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και «την εν συνεχεία διόγκωση του εν λόγω «σκανδάλου» μέσω της δήθεν προσπάθειάς μου για την συγκάλυψη αυτού».

Στην αγωγή γίνεται αναφορά σε αναρτήσεις του εκδότη των Παραπολιτικών στο twitter η οποία όπως αναφέρει «βρίθει ψευδών ισχυρισμών βλαπτικών της τιμής και την υπόληψής μου».

«Τελικός στόχος αυτού του σχεδίου αποτελεί η ηθική απαξίωση και η πολιτική σπίλωσή μου μέσω της κατασκευής ισχυρισμών, οι οποίοι είναι απολύτως ψευδείς και βλαπτικοί για την τιμή και την υπόληψη, καθώς και την διάδοση αυτών των συκοφαντικών ισχυρισμών με τον «βομβαρδισμό» αναγνωστών και τηλεθεατών με άφθονη λασπολογία, που οργανώθηκε με «επιτελική» δεξιοτεχνία» επισημαίνεται στην αγωγή κατά του Γιάννη Κουρτάκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter