«Καταπέλτης» η έκθεση της PEGA για την Ελλάδα και το παρακράτος Μητσοτάκη

«Καταπέλτης» η έκθεση της PEGA για την Ελλάδα και το παρακράτος Μητσοτάκη

Οι αποκαλύψεις του Documento για το κύκλωμα παρακολουθήσεων του Μαξίμου προκαλούν αλυσιδωτές εγχώριες αντιδράσεις, οι οποίες φτάνουν έως την Ευρωβουλή. 

Η πρώτη έκθεση της επιτροπής PEGA την οποία έχει στη κατοχή του το documentonews.gr αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά στοιχεία για το ελληνικό Watergate που δεν έχουν ερευνηθεί. Το χωρίο της έκθεσης που αφορά την Ελλάδα ξεκινά με αναφορά στη μήνυση Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο τον περασμένο Ιούλιο, τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση Κουκάκη και Σπίρτζη, αλλά και των εργαζομένων της ΕΥΠ. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη λίστα με τους 33 παρακολουθούμενους που αποκάλυψε το Documento και ο Κώστας Βαξεβάνης. 

Η έκθεση συντάχθηκε και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη από την ολλανδή εισηγήτρια της επιτροπής PEGA και μέλος του Renew Europe, Σόφι ιντ Βέλντ, η οποία έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως εναντίον των πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εν λόγω υπόθεση, καλώντας μάλιστα τη Europol σε παρέμβαση.

Η εν λόγω έκθεση μεγέθους 159 σελίδων, επικεντρώνεται -πλην της Ελλάδας- σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Κύπρο και η Ισπανία.  Στην εισαγωγή της έκθεσης αναφέρεται η Intellexa που εμπορεύεται το Predator και έχει παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Γαλλία και Ουγγαρία,  ενώ «ο CEO της έχει μαλτέζικο διαβατήριο».

Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα αφιερώνονται 17 σελίδες, ξεκινώντας με το ιστορικό της υπόθεσης, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην αποκαλυπτική έρευνα του Documento για τις υποκλοπές. Τα κεφάλαια εν πολλοίς χωρίζονται με την αγορά του λογισμικού, στον ανιψιό του Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη, στον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, στον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, στην Intellexa, στην Krikel και το ΚΕΤΥΑΚ, στο νομικό πλαίσιο, στην έκθεση της ΕΑΔ, στη δράση της ΑΔΑΕ και του προέδρου της Χρήστου Ράμμου, στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής, αλλά και τους Θανάση Κουκάκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Σταύρο Μαλιχούδη, Χρήστο Σπίρτζη, Τάσο Τέλλογλου, Ελίζα Τριανταφύλλου και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, κλείνοντας με την αποκαλυπτική έρευνα του Documento. 

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα συμπεράσματα της Pega για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter