Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Έδρασε χωρίς δισταγμό»

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Έδρασε χωρίς δισταγμό»

Απόντος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατηγορουμένου για την στυγερή δολοφονία της 19χρονης συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς στις 12 Ιουλίου του 2021, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη, σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κούτρας, εισηγήθηκε στους δικαστές της έδρας την καταδίκη του 34χρονου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της Κάρολαϊν Κράουτς με δόλο και την θανάτωση του σκύλου τους, την Ρόξυ. Υπενθυμίζεται πως στον κατηγορούμενο, πρωτόδικα επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 11 χρόνων και έξι μηνών.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας, σχολίασε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με αντικοινωνική και ναρκισσιστική διαταραχή. Όπως εξήγησε «στις ακραίες μορφές οδηγεί σε εγωπάθεια και φιλαυτία που κάνει τον άνθρωπο να θεωρεί ανώτερο των πάντων, ικανό να χειραγωγήσει τους πάντες. Ο ναρκισσιστής βλέπει την αυτό επιβεβαίωση στους άλλους και όταν χάσει το θαυμασμό, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στο έγκλημα».

Συνεχίζοντας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος έδρασε χωρίς φραγμούς και συμπλήρωσε πως «δεν δίστασε να πάρει το μωρό του στην κηδεία ούτε και να το αποθεώσει δίπλα στο πτώμα της μητέρας του που τη σκότωσε ο ίδιος. Δεν δίστασε να ζητήσει 2000 ευρώ για το φέρετρο από τη μητέρα της. Αν αυτό δεν είναι κακοποιητική συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων τότε τί είναι; Ποιός βρασμός; Ποια ψυχική ορμή; Ένιωσε την απόρριψη. Το έκανε για να εκδικηθεί την Κάρολαϊν και να την τιμωρήσει, γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», συνέχισε.

Η Κάρολαϊν ήταν «ένα παιδί μέσα στη ζωή»

Ο εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άτυχη κοπέλα, που στο πρόσωπο του κατηγορούμενου είδε «τον πρίγκιπα του παραμυθιού πάνω σε ελικόπτερο» και τελικά τον ερωτεύτηκε.

Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απόφαση του κατηγορούμενου να παραιτηθεί από τη δίκη. «Στο μεσοδιάστημα ανάμεσα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια διπλή, ο κατηγορούμενος θέλησε να παραιτηθεί από τη δίκη. Αυτό προκαλεί μια έκπληξη γιατί έρχεται σε αντίθεση με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Γιατί παραιτήθηκε ο κατηγορούμενος; Με το που κινδύνευσε να δημοσιευθεί μια επιστολή που ανέφερε η κυρία Ηγουμενάκη, και η οποία φέρεται να απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη θυματοποίηση του. Μήπως θέλησε με την παραίτηση να αποκρύψει κάποιο σκοτεινό χαρακτηριστικό του ψυχισμού του, Μήπως παραιτήθηκε όταν φοβήθηκε ότι θα αποκαλυπτόταν στο δικαστήριο κάποια μύχια στοιχεία της προσωπικότητας του;», κατέληξε ο κ. Κούτρας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να αρνηθεί διορισμό συνηγόρων, ενώ επισημαίνεται πως η απόφαση του Εφετείου αναμένεται αύριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter