«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Τι είπε στην απολογία του

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Τι είπε στην απολογία του

Με μια αγόρευση-καταπέλτη ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό, στη δίκη του μουσικού σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την έδρα να «διορθώσει το δικονομικό ατόπημα» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και να μην χορηγήσει αναστολή στον 70χρονο κατηγορούμενο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση» είπε ο εισαγγελέας και για να προσθέσει:

«Ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενός αξιακού αισθήματος και απουσία ενόχων. Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε».

Τι είπε στην απολογία του

Νωρίτερα, κατά την απολογία του ο 70χρονος κατηγορούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία και αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας  που αντιμετωπίζει. «Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για το προστάτη», είπε για να προσθέσει: «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο».

Αναφερόμενος στο επίμαχο περιστατικό, ο κατηγορούμενος εξιστόρησε το πως εκείνος και η οικογένεια του βρέθηκαν να παραθερίζουν στον Ωρωπό.

«Στον Ωρωπό, πηγαίναμε με την τρίτη σύζυγό μου που είναι εκπαιδευτικός», είπε και συμπλήρωσε ότι το 2009 οι γονείς του παιδιού για το οποίο κατηγορείται ότι παρενόχλησε, τους είχαν καλέσει στον Ωρωπό το Πάσχα και τότε τους πρότειναν να νοικιάσουν ένα σπίτι ακριβώς απέναντι από το δικό τους.

«Ήταν μισοτελειωμένο και είχα αμφιβολίες, είχα φόρτο εργασίας, συναυλίες περιοδείες, αλλά το πήραμε, υποχώρησα και λόγω της συζύγου που το ήθελε πολύ. Το 2011 πήγαμε λίγο πριν το Πάσχα, τότε το νοίκιασα. Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε απογεύματα στο σπίτι τους στο ισόγειο, είχε βεράντα και εκεί έρχονταν και τα παιδιά τους. Κατέβαιναν στην αυλή και παίζανε. Πάσχα με Ιούνιο του 2011 ήμασταν εκεί, προετοιμαζόμουν για τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ. Οι σχέσεις μας ήταν πολύ τυπικές και κοινωνικές, δεν ήμασταν φίλοι, δεν κάναμε παρέα εκτός από αυτά. Στον Ωρωπό αν υπήρξε κάποια κοινωνική σχέση μεταξύ μας ήταν εκείνη την περίοδο».

Ο 70χρονος, υποστήριξε κατά την απολογία του πως οι γονείς του παιδιού τον εκδικούνται επειδή δεν δέχτηκε να ψευδομαρτυρήσει υπέρ τους. «Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος; Στη βεράντα μου; Στο μπαλκόνι μου; Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Που ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουνε τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια», είπε ο κατηγορούμενος.

Συνεχίζοντας, ο 70χρονος υποστήριξε: «Τον Μάιο του 2013 ο πατέρας της ανήλικης πήρε και είπε ότι θα μου κάνουν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητα μου. Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο. Κάνω δωρεές στην εκκλησία, στο χαμόγελο του παιδιού, στον Άγιο Κυπριανό, στην Αγία Βαρβάρα, στην Παναγία της Καλαμάτας. Βοηθάμε και εγώ και η σύζυγος. Σέβομαι τους πάντες από τον ΑΜΕΑ μέχρι τον πρωθυπουργό και τον βασιλιά. Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου».

Σε μια αποστροφή του λόγου του μάλιστα ο κατηγορούμενος λέγοντας πως είναι απομονωμένος στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στον Κορυδαλλό είπε: «Μας έχουν εκεί γιατί το δικό μας αδίκημα είναι πιο βαρύ από του τρομοκράτη. Είμαι 70 χρόνων με προβλήματα υγείας προσπαθώ να επιβιώσω δίπλα σε σε τρομοκράτες δολοφόνους. Είμαι ράκος που είμαι σε απομόνωση 5 μήνες».

Παράλληλα, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή, κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε το παιδί αλλά οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

«Είπαν στο παιδί, ένα παιδί που είχε προβλήματα στο σπίτι, είχε χωρισμένους γονείς, αντιδικίες στο σπίτι και ζωηρή φαντασία, ως δεδομένο  ότι εγώ  είχα πειράξει την Ν (σ.σ. Ένα άλλο παιδί), το παιδί προσπάθησε να ταυτιστεί με τη φίλη της. Μια φορά είπε μόνο το παιδι οτι τη γαργάλημα στην κοιλιά. Τη ρωτάει η μητέρα της εσένα σε έχει πειράξει; και απάντησε ναι. Για να την ευχαριστήσει. Για να βοηθησει τη μητέρα του. Ακράδαντα πιστεύω ότι το παιδί δεν φταίει, είπε αυτό που ήθελε να ακούσει η μητέρα του. Δείτε πόσες αντιφάσεις έχει η κατάθεση της»

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του, ο κατηγορούμενος αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στη συνέχεια υποστήριξε: «Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει»

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter