Καταπληκτική η Ξάνθη «σκότωσε» και τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα (0-1)!

Καταπληκτική η Ξάνθη «σκότωσε» και τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα (0-1)!

Η απίθανη φέτος Ξάνθη στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, πέρασε νικηφόρα για δεύτερη φορά από την Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα από τη Ριζούπολη! Αυτή τη φορά νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκός ενώ είχε προηγηθεί το 2-0 επί της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η εκπληκτική ακριτική ομάδα συμπλήρωσε στις 6 πρώτες αγωνιστικές πέντε νίκες και μια ήττα από την Λάρισα!

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έλαμψε με τις εμφανίσεις του επί Ολυμπιακού και Πανιωνίου και να πήρε τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς, όμως αυτή τη φορά επέστρεψε στην… κανονικότητα, δηλαδή στις ήττες με νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση…

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις στην εστία της Ξάνθης η οποία είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και δεν αντιμετώπισε κινδύνους.

Στο 29′ ο Ζαχίντ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ και επιβεβαίωση του VAR…

Στο 40′ οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαχίντ να εκτελεί το κόρνερ, τον Δώνη να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο β’ μέρος η Ξάνθη άρχισε να βγαίνει μπροστά με αξιώσεις και στο 53’ είχε τρομερή ευκαιρία όταν ο Αμορίμ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του στο τετ α τετ με τον Διούδη, ήταν άστοχο.

Ο ΠΑΟ «απάντησε» με χαμένη ευκαιρία στο 72’ με τους Περέα και Ζαχίντ και στο τελευταίο πεντάλεπτο το ματς πήρε φωτιά με την Ξάνθη να προειδοποιεί τους γηπεδούχους στο 89’ όταν με τον Στάρτζεον να σεντράρει από αριστερά και τον Φοσέρ να σουτάρει πάνω από την εστία του εξουδετερωμένου Διούδη. Οι «πράσινοι» δεν κατάλαβαν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν γίνει πια πολύ επικίνδυνοι και το πλήρωσαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Στο 93’ λοιπόν ο Φοσέρ που είχε μπει αλλαγή με σουτ από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε αλλά με την παρέμβαση του… VAR μέτρησε και η Ξάνθη πήρε δίκαια μια πολύ μεγάλη νίκη!

Ο διαιτητής Κομίνης κιτρίνισε τους Πούγγουρα, Κοβάσεβιτς,

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένγκελφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα)

Ξάνθη: Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκί, Ρενέλα (59’ Φοσέρ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter