Η Ελλάδα θα εκπροσωπεί την Αίγυπτο

Κατάρ: Η Ελλάδα και επισήμως εκπροσωπεί την Αίγυπτο μετά τις κυρώσεις (Photos)

Το κρατικό έμβλημα της Ελλάδας τοποθετήθηκε στην είσοδο του της Αιγυπτιακής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, ενώ στο κτίριο κυματίζει, ήδη από τις 15 Ιουνίου 2017, η γαλανόλευκη. 

Ως γνωστόν, η Ελλάδα εκπροσωπεί διπλωματικά την Αίγυπτο, στη χώρα όπου διαβιούν άνω των 250.000 Αιγύπτιων. Η απόφαση αυτή ελήφθη, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Αιγύπτου - Κατάρ. 

Ως γνωστόν, χώρες του Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, καθώς και η Αίγυπτος προέβησαν στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεών τους με την Ντόχα, ενώ έλαβαν σειρά σκληρών μέτρων - εμπάργκο κατά του Κατάρ. 

Δεδομένου ότι η Ελλάδα διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Κατάρ, όσο και με την Αίγυπτο, κρίθηκε σκόπιμο, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμι Σούκρι, να εκπροσωπήσει διπλωματικά το Κάϊρο, λειτουργώντας έτσι και ως δίαυλος επικοινωνίας των δυο πλευρών και "γεφυροποιός" παράγοντας. 

Στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο βρέθηκε στην Ντόχα, προκειμένου να παραστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας, σημειώνει "τον ιδιαίτερο σεβασμό που επέδειξαν προς τη σημαία μας οι υπάλληλοι της αιγυπτιακής πρεσβείας", προσθέτοντας ότι "πριν αναχωρήσουμε, τοποθετήσαμε τον θυρεό μας στην εξωτερική πύλη της πρεσβεία". 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.