Ανακοινώσεις για τις μάσκες: Πού δεν θα είναι υποχρεωτικές – Όλα όσα αλλάζουν

Ανακοινώσεις για τις μάσκες: Πού δεν θα είναι υποχρεωτικές – Όλα όσα αλλάζουν

Την αλλαγή των κανονισμών σχετικά με την χρήση μάσκας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Η υποχρεωτικότητα ωστόσο όπως διευκρίνισε παραμένει σε ορισμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι αστικές συγκοινωνίες.

Τόνισε μάλιστα πως σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις εκπαιδευτικές δομές αναμένεται νεότερη εισήγηση της Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (τρένα, αεροπλάνα κλπ). Στις αστικές συγκοινωνίες, σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως τόνισε, η άρση μεταφράζεται στην μη επιβολή προστίμων, διατηρείται ακόμα ωστόσο η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους «και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες», εννοώντας πως συνεχίζει να υφίσταται το κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter