Κατάργηση του αφορολόγητου προανήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Κατάργηση του αφορολόγητου προανήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Τα ψέματα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι σαν τα πυροτεχνήματα. Και όταν σκάσουν στον αέρα αφήνουν απλά λίγο καπνό…

Λίγες βδομάδες πριν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αρχές Μαΐου) είχε καταθέσει πρόταση για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» είχε πει με ύφος καρδιναλίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όταν η κυβέρνηση έφερε το σχετικό νομοσχέδιο, η ΝΔ την κατηγόρησε πως σύρεται πίσω της, άσχετα αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει εδώ και μήνες πως η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ίσχυε.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών προανήγγειλε κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ μάλιστα δεν διστάζει να επικαλεστεί τους θεσμούς για να περάσει τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», όπως επισήμως το ονομάζουν.

Διαβάζουμε το σχετικό δελτίο τύπου:

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μείωση του αφορολογήτου κατά τον τρόπο που τον ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό δεν θα ισχύσει. Εμείς δεν ψηφίσαμε το νόμο του κ. Τσίπρα, από την αρχή διαφωνήσαμε με αυτό το μέτρο άρα αυτό το μέτρο εμάς δεν μας δεσμεύει και εξηγούμε ξεκάθαρα στους θεσμούς ότι εμείς θέλουμε μια δικαιότερη φορολογία. Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους, είμαστε πολιτισμένοι και λογικοί άνθρωποι. Εμείς δεν πουλάμε «πόλεμο».

Με απλά λόγια, ο αντιπρόεδρος που κάποτε εμφανιζόταν υπερήφανος για τις απολύσεις που θα έκανε, οχυρώνεται πίσω από τους «θεσμούς» δηλώνοντας πως θα κάνουμε ότι μας πουν…

Και για να θυμηθούμε τους «Θεσμούς» που επικαλείται ο Άδωνης Γεωργιάδης, είναι το πάντα φιλικό τους ΔΝΤ (φίλους δεν τους είχε αποκαλέσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου;που ζήταγε να μειωθεί αμέσως το αφορολόγητο και οι συντάξεις…

Και όταν λέει «δικαιότερη φορολογία» κρατήστε την αρχική επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορολογούνται τα «ελάχιστα» εισοδήματα με 9%. Δηλαδή τα εισοδήματα έως 10.000€

Γιατί, προφανώς, για τους ίδιους είναι «δικαιότερο» να φορολογούνται αυτοί που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να μην έχουν εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter