Καταργούνται 7.580 θέσεις εργασίας στην Air France και στη θυγατρική της εταιρεία

Καταργούνται 7.580 θέσεις εργασίας στην Air France και στη θυγατρική της εταιρεία

Η διοίκηση του ομίλου Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία Air France και την περιφερειακή θυγατρική της Hop! έως το τέλος του 2022 για να «αντιμετωπίσει την κρίση της Covid-19 που πλήττει σκληρά τον όμιλο».

Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας Hop!, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Η απόφαση αυτή έφερε την αντίδραση των συνδικάτων, τα οποία στέκονται απέναντι στα πλάνα της διοίκησης που θα προβεί σε ντόμινο απολύσεων ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

«Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα», τόνισε σε μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζαν Ολιβιέ Μπαντέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter