Κατάρρευση Ε.Σ.Υ: Μετακινούν οφθαλμίατρο στο Νοσοκομείο Σπάρτης για «να μπαλώσει» τα Επείγοντα

Κατάρρευση Ε.Σ.Υ: Μετακινούν οφθαλμίατρο στο Νοσοκομείο Σπάρτης για «να μπαλώσει» τα Επείγοντα

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται το Νοσοκομείο της Σπάρτης με τους γιατρούς να κρούουν συνεχώς τον «κώδωνα» του κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης στο πλαίσιο κάλυψης των κενών θέσεων, ζήτησε από οφθαλμίατρο- ειδικευόμενο πρώτου έτους να καλύψει τις εφημερίες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και των χειρουργείων θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών!

Όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ η επιστράτευση αυτή «Εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αφού υποχρεώνει έναν άπειρο ειδικευόμενο να εξετάζει χειρουργικά, ορθοπεδικά και άλλα, άσχετα με την ειδικότητά του, έκτακτα περιστατικά, και να συνοδεύει διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών προς άλλα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε εντολή στον συνάδελφο, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της υπηρεσίας του, να συνοδεύσει νεογνό σε νοσοκομείο της Πάτρας».

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης εξαπέλυσε απειλές δημιουργώντας ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στέλνοντας εξώδικο εναντίον του ειδικευόμενου γιατρού και προειδοποιώντας τον με απόλυση , εάν δεν συμμορφωθεί στην υπάρχουσα κατάσταση παρεμποδίζοντας έτσι την συνδικαλιστική του δράση.

Ο ειδικευόμενος απάντησε κι εκείνος με εξώδικο.

Η ΟΕΓΝΕ από την πλευρά της απαιτεί την άμεση αντίδραση τόσο της διοίκησης της 6ης ΥΠ όσο και του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, που υπονομεύουν την εκπαίδευση του ειδικευόμενου γιατρού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter