Καταστάλαξε η ΝΔ και λέει «ναι» στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών

Καταστάλαξε η ΝΔ και λέει «ναι» στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών

Στην υπερψήφιση της τροπολογίας για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών προσανατολίζεται τελικά η Νέα Δημοκρατία, με τη ρύθμιση να συγκεντρώνει υπό αυτά τα δεδομένα τις 200 ψήφους που απαιτούνται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την άμεση εφαρμογή της από τις επερχόμενες εκλογές.

Μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες εντός και εκτός Κοινοβουλίου, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέληξε στην υπερψήφιση της κατάτμησης της Β’ Αθήνας και του υπολοίπου Αττικής. Χαρακτηριστικό δείγμα, η αυτοαναίρεση του Μάκη Βορίδη στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον «Κλεισθένη Ι». Σε διάστημα λίγων ωρών, η πρόθεση καταψήφισης των εκλογικών ρυθμίσεων μετατράπηκε σε επιφύλαξη από τον εισηγητή της ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά: Σε πολιτικό βέρτιγκο η ΝΔ με φόντο την κατάτμηση των Περιφερειών και τη ψήφο των αποδήμων

Όπως ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στέλεχος της Πειραιώς, η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να πει «ναι» στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, προσπαθώντας παράλληλα να δεσμεύσει την κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογηθεί η οριστική επίλυση του ζητήματος της ψήφου των αποδήμων. Μάλιστα, υποστήριξε πως ακόμα κι αν το ζήτημα των αποδήμων δεν επιλυθεί από την παρούσα κυβέρνηση, αυτό θα λυθεί από την επόμενη Βουλή με αλλαγή του εκλογικού νόμου από τη Νέα Δημοκρατία.

Εντύπωση προκάλεσε πως όταν ρωτήθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος για τους λόγους που η ΝΔ έπαψε να συνδέει την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών με τη ψήφο των αποδήμων, παρέπεμψε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν απάντηση. Τη στιγμή δε που εκείνος είχε σπεύσει να συνδέσει τα δύο ζητήματα.

Επίσης, κατέστησε γνωστό πως ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται στο γραφείο του όλους τους βουλευτές του κόμματος που πολιτεύονται στις υπό κατάτμηση περιφέρειες για να πληροφορηθεί την προτίμησή τους αναφορικά με το ποια εκλογική περιφέρεια προτιμούν στο νέο εκλογικό χάρτη που διαμορφώνεται στην Αττική. Διευκρίνισε δε πως ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει υπόψη τις απόψεις των βουλευτών του, ωστόσο οι κεντρικές επιλογές και αποφάσεις θα ληφθούν από το κόμμα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter