Καταστολή στο ΑΠΘ: ΝΔ και ΕΛΑΣ θεωρούν τους φοιτητές ομάδες βίας

Καταστολή στο ΑΠΘ: ΝΔ και ΕΛΑΣ θεωρούν τους φοιτητές ομάδες βίας

Με σημαντική χρονική καθυστέρηση σε μια άκρως προκλητική ανακοίνωση προσχώρησε η ΕΛΑΣ σχετικά με το σκηνικό απάνθρωπης αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ. Την ανακοίνωσή δεν άργησε να συμπληρώσει μια δεύτερη από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προέβη σε εξίσου εξοργιστική παραποίηση των γεγονότων.

Στο δελτίο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «ιδιώτης» τραυματίστηκε στα πλαίσια επίθεσης από 120 άτομα. Η ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή επιλέγει να περιγράψει το όργιο καταστολής, ηθικός αυτουργός του οποίου υπήρξε η ίδια καθώς η παράνομη και βίαιη δράση της οδήγησε αιμόφυρτο έναν φοιτητή στο νοσοκομείο, χρεώνοντας την στους φοιτητές.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιλέγει να χαρακτηρίσει τον φοιτητή ως ιδιώτη και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αν τον χαρακτήριζε ως πολίτη τότε θα ήταν σαν να αποκαλύπτει ευθέως την θεσμική εκτροπή της, δηλαδή την μεταστροφή του θεσμικού της ρόλου από όργανο προστασίας της ασφάλειας των πολιτών σε όργανο διασποράς πανικού, ακραίας καταστολής και απάνθρωπης βίας.

Περιγράφοντας τα σκηνικά αναφέρει πως το μεσιμέρι «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Την στάση της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τη διαστροφή της πραγματικότητας έρχεται να στηρίξει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία υπογραμμίζεται πως «στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός». Χρησιμοποιεί μάλιστα τα απάνθρωπα σκηνικά που έλαβαν χώρα υπό το βλέμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως ευκαιρία για επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά πως η αξιωματική αντιπολίτευση δήθεν ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. «Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα» τονίζει.

Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιώντας τους συγκεκριμένους λεκτικούς αστερισμούς μετατρέπει την ήδη διαστρευλωμένη αλήθεια σε φαρσοτραγωδία που εξυπηρετεί τα πολιτικά της συμφέροντα περιγράφοντας τους φοιτητές ως ομάδες βίας και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αποκούμπι τρομοκρατών, αποκαλύπτοντας το πολιτικό της ήθος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter