Καταστροφικές πλημμύρες στη Σομαλία – Πάνω από 270.000 οι εκτοπισμένοι

Καταστροφικές πλημμύρες στη Σομαλία – Πάνω από 270.000 οι εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 270.000 εκτοπίστηκαν στη Σομαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Τις τελευταίες ημέρες, η ανατολική Αφρική και κατά συνέπεια η Σομαλία πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με αρκετές υποδομές να έχουν καταστραφεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Το φαινόμενο που μαστίζει τη Σομαλία

Στον Ειρηνικό Ωκεανό παρατηρείται το φαινόμενο του «Ελ Νίνιο», ενώ το αντίστοιχό του για τον Ινδικό Ωκεανό, είναι το «Δίπολο». «Σε αυτή την κατάσταση, θερμές και υγρές μάζες αέρα προς τη δυτική ενδοχώρα αυξάνουν την πιθανότητα βροχοπτώσεων στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής», δήλωσαν επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο.

«Περισσότερες βροχοπτώσεις από τις συνήθεις για την εποχή αναμένεται να συνεχιστούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, προκαλώντας περισσότερες πλημμύρες και συνθήκες για την πρόκληση ασθενειών», ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης. «Η αποκατάσταση από τις καταστροφικές αυτές καιρικές συνθήκες ίσως διαρκέσει χρόνια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter