Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κατασχέθηκαν 1.391 κιλά κρέατα χωρίς σήμανση

Σε κατάσχεση 1.391 κιλών κρεάτων (κοτόπουλα, χοιρινά και κρεατοσκευάσματα) τα οποία δεν έφεραν καμία σήμανση (σήμα καταλληλότητας ή αναγνώρισης) σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος στην Αθήνα, προχώρησαν σήμερα ελεγκτές.

Συγκεκριμένα, τα κρέατα δεν είχαν σήμανση καταλληλότητας ή αναγνώρισης και κατασχέθηκαν από ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας, επιθεωρητές της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να προσκομίσουν γραπτές εξηγήσεις, ενώ από τους επιθεωρητές της ΥΕΔΔΕ παρελήφθησαν δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, από τη Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την εποπτεία αγοράς και τη διακίνηση των προϊόντων, αποφασίσθηκε και υλοποιείται πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), συστάθηκαν μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΥΕΕΔΕ, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των περιφερειών, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα στη «Λαχαναγορά του Ρέντη» και στα πέριξ αυτής εμπορικά πρακτορεία, στην «Ιχθυόσκαλα», στη «Βαρβάκειο αγορά», στην «αγορά του Πειραιά», στη «Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης», στο κέντρο της Αθήνας, στην «αγορά Θεσσαλονίκης», σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Κατά τους ελέγχους υπήρξαν ευρήματα και επεβλήθησαν διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που συμμετείχαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.