Κατατέθηκαν 15 τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα

Κατατέθηκαν 15 τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικά. Συνολικά κατατέθηκαν 15 τροπολογίες.

Οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την μελέτη και συζήτηση των τροπολογιών ζητώντας την απόσυρσή τους. Για υπερβολικό θόρυβο από την πλευρά της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας λέγοντας πως «το 2014 κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο μεταξύ των δύο ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου, 55 τροπολογίες». «Δεν κάνω συμψηφισμό» είπε όμως «η Βουλή δεν θα νομοθετήσει για 15 ημέρες». Αρα, επισήμανε, «υπάρχει πολύς θόρυβος μόνον και μόνον για να γίνεται θόρυβος».

Εκτός από την γνωστή ρύθμιση για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν μεταξύ άλλων αφορούν ζητήματα τουρισμού, εμπορίας και αποθήκευσης πετρελαιοειδών, ρυθμίσεις για την αμυντική βιομηχανία, φαρμακευτικής πολιτικής, ζητήματα αθλητισμού και φορολογίας πλοίων.

Νωρίτερα πάντως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ανακινήθηκε το θέμα της εκλογολογίας παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις. Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεζυρόπουλος υποστήριξε πώς υπάρχει «ζοφερό κλίμα» και ότι η κυβέρνηση «παίζει την χώρα στα ζάρια». Ο γραμματέας της Ν.Δ, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρίτη, σημείωσε ότι «ο κ.Τσίπρας έχει να φανεί στην Κρήτη δυο χρόνια. Από τις εκλογές. Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό;» ​

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter