Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – Το ΕΣΡ καλείται να δώσει αριθμό αδειών

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – Το ΕΣΡ καλείται να δώσει αριθμό αδειών

Τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας, η οποία εισηγείται την κατάργηση του άρθρου 2Α του λεγόμενου “νόμου Παππά” για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η κυβέρνηση καλεί πλέον το ΕΣΡ να δώσει ακριβή αριθμό αδειών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η τροπολογία που κατατέθηκε καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω άρθρο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο “νόμο Παππά”, ήταν το μοναδικό που είχε κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ. Το άρθρο ουσιαστικά μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών από το ΕΣΡ στον εκάστοτε υπουργό Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υπουργό στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ειδικότερα, το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών έλεγε το εξής:

«Η διενέργεια και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του παρόντος νόμου γίνεται σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες Χάρτες Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Οι Χάρτες Συχνοτήτων δύνανται να τροποποιούνται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μετά από αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε.Τ.Τ..».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter