Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εργασία

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εργασία
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε επιχειρήσεις που η εξ αποστάσεως εργασία είναι δυνατή, σε ποσοστό 40% των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα:

  • Εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων.
  • Υποχρεούνται οι επιχειρήσεις-εργοδότες να προαναγγείλουν εντός 24ώρου από τη δημοσίευση της υπό ψήφιση διάταξης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.
  • Αναπροσαρμόζεται το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά την έναρξη και λήξη του.
  • Τα ανωτέρω ισχύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής από τη δημοσίευσή τους έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Ενώ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι δυνατή η χρονική και γεωγραφική επέκταση της ισχύος των εν λόγω μέτρων και η τροποποίηση του ποσοστού του 40%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter