Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Brexit και την πρόληψη των συνεπειών

Το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή.

Στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είναι να αρθούν οι αβεβαιότητες για τα όσα θα ισχύουν λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε επέλθει συμφωνία με την Ένωση, είτε όχι.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν: την αναγνώριση του δικαιώματος διαμονής των Βρετανών πολιτών στην Ελλάδα, τον συντονισμό των δικαιωμάτων κοινωνικής ασφάλισης των Βρετανών πολιτών και υγειονομικής περίθαλψης αυτών, την αναγνώριση βρετανικών αδειών οδήγησης στην Ελλάδα και την ανταλλαγή τους με ελληνικές, τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από φυσικά και νομικά πρόσωπα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη διευθέτηση χρηματοπιστωτικών θεμάτων, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τις εργασίες ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων,  την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών στελέχωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ της ΑΑΔΕ μέσω μετάταξης μόνιμου προσωπικού. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.