Κατατέθηκε το αίτημα για Προανακριτική για το #Novartis_Gate

Κατατέθηκε το αίτημα για Προανακριτική για το #Novartis_Gate

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των 10 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis.

Και οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης υπογράφουν το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με σκοπό η Βουλή να διερευνήσει τα όσα καταγγέλλονται κατά των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Όπως προέκυψε μετά το πέρας της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί και η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία για κάθε έναν από τους 10 εμπλεκόμενους. Δηλαδή, θα στηθούν 10 κάλπες και η κάθε μία θα αφορά την έγκριση ή μη της διερεύνησης των ενδεχόμενων ευθυνών τους από την Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ασάφεια επικρατεί για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα, όπως σημείωναν κοινοβουλευτικές πηγές, το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση θα εξαρτηθεί από το πόσοι από τους εμπλεκόμενους -συν τους πολιτικούς αρχηγούς- θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να μιλήσουν. Οπότε, δύο τα τινά: είτε η διαδικασία θα ξεκινήσει Τρίτη απόγευμα για να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, είτε θα ξεκινήσει την Τετάρτη, στην περίπτωση που δεν προκύψει ενδιαφέρον από τους εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/02/12/5a81b06dcd3a184a770920f2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter