Στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά

Κατάθεση Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1

Προσήλθε σήμερα και εξετάστηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε στρεφόμενος σε βάρος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη με αφορμή τις συνομιλίες του με τον καταδικασμένο σε ισόβια για το ναρκόπλοιο, Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Στην μηνυτήρια αναφορά την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, απ΄ όπου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελέα Πειραιά , καταγγέλλει «σκευωρία σε βάρος μου, η οποία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης». Με την αναφορά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης στρέφεται ουσιαστικά κατά του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος εμφανίζεται στις δημοσιοποιημένες συνομιλίες να συζητά με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου , «ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφή συμμετοχικής δράσης στη σκευωρία», που, όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «εξυφάνθηκε εις βάρος του».

Αναφέρεται δε ειδικά- σε δήλωσή του- και στην εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που είχε μεσολαβήσει ώστε να καταθέσει ο ισοβίτης σε εισαγγελέα προκειμένου, όπως ο ίδιος αρχικά υποστήριζε, να αποκαλύψει ποιοί κρύβονται πίσω από την εισαγωγή των τόνων της ηρωίνης .

Στη συνέχεια βέβαια ο Γιαννουσάκης , ο οποίος σε μυστικές του καταθέσεις αλλά και σε συνεντεύξεις του άφηνε υπαινιγμούς για εμπλοκή Μαρινάκη σε έκνομες ενέργειες και φέρεται να είχε ο ίδιος ζητήσει να δώσει σχετικά στοιχεία , τα πήρε όλα πίσω υποστηρίζοντας ότι εκβιαζόταν από τον Χριστοφορίδη να αναφερθεί στο όνομα του εφοπλιστή. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.