Κατάθεση Φουρθιώτη: Η φρουρά ουδέποτε μου αφαιρέθηκε, πρόκειται για παρερμηνεία

Κατάθεση Φουρθιώτη: Η φρουρά ουδέποτε μου αφαιρέθηκε, πρόκειται για παρερμηνεία

Στην παραδοχή ότι η φρουρά ουδέποτε του αφαιρέθηκε προχώρησε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο ο Μένιος Φουρθιώτης, λίγο πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή μετά και τις αποκαλύψεις του Documento και την παρέμβαση δικαστικών και αστυνομικών αρχών. Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως η φρουρά του ουδέποτε αφαιρέθηκα απλά… μειώθηκε».

«..Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε..» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φουρθιώτης.

Η παραδοχή αυτή εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ και κυρίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όταν δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου η υπόθεση με τη φύλαξη Φορυθιώτη, με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ διέψευσε τα δημοσιεύματα περί φύλαξης του παρουσιαστή. Τελικά μερικές μέρες μετά υπήρξε παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

«Απευθύνθηκα στους φρουρούς του Βρυώνη»

Ο Μένιος Φουρθιώτης στην απολογία του παραδέχτηκε ότι γνώριζε τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του. Ο ένας από αυτούς όπως κατέθεσε απασχολείται στη φύλαξη του ιδιοκτήτη του καναλιού Έψιλον, Βρυώνη.

«…Πράγματι περί τις αρχές του Απριλίου όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει. Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του. Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στον Γ. Π ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας…».

Κατά τον Φουρθιώτη ο Γ.Π. του πρότεινε και τον Γ.Σ.

«Ο Γ.Π μου πρότεινε τον Γ. Σ (ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΩΚΗ), τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Εψιλον και του Ρarty Fm ο οποίος τότε δεν μου άνηκε. ….Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ότι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές».

«Διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών»

Κατά την απολογία του ο Φουρθιώτης παραδέχτηκε ότι είναι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιριών καθώς επίσης και ότι χρησιμοποιεί και πολλά τηλέφωνα. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε αποκαλύψει το Documento σε δημοσίευμά του. Ότι δηλαδή οι επιχειρηµατικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη κρύβονται, όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που µπορεί κάποιος να εντοπίσει στο Γενικό Εµπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), πίσω από ένα αχανές δίκτυο δεκάδων µονοπρόσωπων εταιρειών. Ως διαχειριστές τους εµφανίζονται συχνά δύο γυναίκες από τη Γεωργία ή άλλοι συνεργάτες του.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento, µία εξ αυτών εργάζεται ως καθαρίστρια. Παρ’ όλα αυτά εµφανίζεται σε µία από τις εταιρείες να έχει καταθέσει ως µοναδική εταίρος ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ!

«Ερώτηση: Τον αριθμό…… τον χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.

Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;

Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα». «Δεν θυμάμαι»

Ερωτηθείς για το βράδυ των πυροβολισμών στο σπίτι του και αν κάλεσε τους δύο συγκατηγορούμενούς του ο ίδιος κατέθεσε πως δεν θυμάται.

«…Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος…», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν κάλεσε τους συγκατηγορουμενούς του τηλεφωνικά ο Φουρθιώτης δήλωσε πως δεν θυμάται.

«Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ερώτηση: Γνωρίζετε που ήταν ο Γ.Π και Γ. Σ εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω

Ερώτηση: Ο Γ.Π προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που μένατε μαζί με τον Γ.Σ. Το γνωρίζατε;

Απάντηση: Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στην στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter