Κατατίθεται μήνυση για το ατύχημα με το τρένο στη Λιβαδειά εν μέσω κακοκαιρίας

Κατατίθεται μήνυση για το ατύχημα με το τρένο στη Λιβαδειά εν μέσω κακοκαιρίας

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς αναμένεται να καταθέσει την προσεχή Δευτέρα δικηγορικό γραφείο για λογαριασμό επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με μηχανή τρένου του ΟΣΕ στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η επιβατική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 200 άτομα συγκρούστηκε με μηχανή τρένου του ΟΣΕ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας, έξω από τη Λιβαδειά.

Υπενθυμίζεται από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 11 άτομα.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Λαδής/Δαλιάνη γίνεται λόγος για «προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο».

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

«Η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από την πόλη της Λιβαδειάς και η εν στάσει σύγκρουσή της με έτερη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεση αυτών σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών, έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. Τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων.

Οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο. Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, προτίθεται να ενεργοποιήσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, καταθέτοντας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Δικηγορικό γραφείο Λαδής / Δαλιάνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter